У Харкові нацгвардійців привітали з 9-ю річницею з Дня створення Національної гвардії України (відео)

23.03.2023 17:18   -

У Харкові відбулися урочистості з нагоди 9-ої річниці з дня створення Національної Гвардії України. Військовослужбовці НГУ завжди приходили та приходитимуть на допомогу людям, які опинилися в біді та потребують захисту їх життя, прав і свобод. А сьогодні вони роблять усе можливе щоб захистити нашу країну від підступного агресора, що віроломно вторгся на територію України, зазначив у своїй промові генерал-майор.

Як і у 2014 році, гвардійці одними із перших вступили у бій аби звести нанівець загарбницькі плани російської федерації.

ОЛЕГ САХОН ГЕНЕРАЛ-МАЙОР
Лише за час повномасштабної війни звання героїв України отримали 15 гвардійців східного оперативного територіального об’єднання. Нажаль шість з них удостоєні цього звання посмертно. Ми пам’ятаємо кожного, хто відчайдушно боронив Україну від загарбника. Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав життя. Вічна слава героям.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих гвардійців.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

З нагоди дев’ятої річниці створення нацгвардії окремим військовослужбовцям були вручені медалі, а також Почесні грамоти і Подяки Харківської міськради та керівництва області.

Звертаючись до гвардійців, Харківський міський голова Ігор Терехов підкреслив їхню велику роль в тому, що окупантам не вдалось захопити Харків.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ви герої. Бо ви зробили неможливе. Ворог хотів захопити наше місто протягом однієї – двох діб. Але ми всі вистояли. І вистояли завдяки вам. Завдяки нашим ЗСУ, завдяки бійцям тероборони, завдяки нацгвардії. Вистояли, і зараз б’єм нашого ворога . І я впевнений в нашій перемозі. Важко, але ми переможемо! Переможемо разом!

Національна гвардія являється надійною опорою суверенітету держави. Разом зі Збройними Силами України гвардійці мужньо виконують поставлені бойові завдання, показуючи високу мотивацію, професіоналізм та досвід! Так буде і надалі!

ОСТАННІ НОВИНИ