У Харкові готуються розгорнути пункти обігріву та надавати гарячі обіди для населення (відео)

03.11.2022 09:20   -

Ворог діє підступно, тому прифронтовий Харків готується до найгіршого. Так, вже зараз муніципальні служби працюють над тим, щоб зігріти і нагодувати харків’ян в зимовий період, що може бути одним з найскладніших для мегаполіса. Щоб люди могли пережити морози на випадок блекауту на базі шкіл всіх 9-ти районів будуть розгорнуті пункти обігрів.

Один з таких облаштували в навчальному закладі Новобаварського району. Тут можна буде зігрітися, отримати ліки та меддопомогу. Окрім того тут буде облаштований пункт видачі гарячих обідів.

НАДІЯ ТИМОФЕЄВА ДИРЕКТОР КП «КОМБІНАТ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ»
На базе этой школы будут подключены, на случай отключения электроэнергии, генераторы. Для того, чтобы и тепло было работникам пищеблока и чтобы экономить этим электроэнергию – буржуйки. И будут организованы горячие обеды. Обеды будут состоять из первого: это горячий там суп или борщ. И второе: гарнир и мясное изделие. Будут обязательно чай горячий. Все это будет подаваться в горячем виде. Приготовление будет на местах. Именно работниками пищеблока, которые квалифицированы.

Їжу для людей готуватимуть у шкільній їдальні. Оскільки там є все необхідне обладнання. Наразі відомо, що лишень в Новобаварському районі на базі шкіл планують розгорнути три такі пункти обігріву та видачі гарячого харчування. Щодня планують готувати щонайменше півтори тисячі порцій гарячих обідів. Та окрім харчування у таких пунктах люди можуть пересидіти, зарядити телефони. Також буде організований підвіз питної води. Іншими словами – все те, що допоможе впоратися людям у можливий важкий зимовий період. Вже зараз, в так звані пункти обігріву на базі шкіл, звозять необхідне обладнання та продукти харчування.

НАДІЯ ТИМОФЕЄВА ДИРЕКТОР КП «КОМБІНАТ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ»
Весь набор необходимых продуктов есть. Завозится. Осталось только, когда будет уже решено, именно дата открытия этих блоков пищевых, – завоз скоропортящихся продуктов. Остальные все: крупы, сахар, те, которые длительного хранения, уже обеспечены.

Зараз спеціалісти особливо прискіпливо вивчають всі деталі з безпечного розміщення буржуйок в приміщеннях, що будуть відведені для перебування людей. Так, щоб все відповідало всім вимогам та заходам безпеки. Та окрім пунктів обігріву та гарячих обідів на базі шкіл, у місті планують розгорнути пункти ще й у безпечних зупинках, укриттях та встановити вуличні намети. На всіх локаціях можна буде зігрітися та поїсти гарячого.