У Харкові 40 котелень та 220 км тепломереж, пошкоджених обстрілами, потребують відновлення (вiдео)

26.05.2023 17:24   -

Харків відновлює пошкоджену інфраструктуру усіх сфер життєдіяльності мегаполісу. Глобальна задача комунального підприємства “Харківські теплові мережі” – підготувати обладнання до нового опалювального сезону. Котельні, тепломагістралі, трубопроводи, теплові пункти – все це потребує капітальних ремонтів і суттєвого фінансування. Що і за чий рахунок відновлюється? Детальніше – у сюжеті Харьковских известий.

Вже до початку опалювального сезону рашистами у Харкові було пошкоджено 40 котелень та ТЕЦ-3. Понівечено було і більше 20 км трубопроводів – де посічено уламками снарядів, а де й повністю зруйнувані ділянки.

ОЛЕКСІЙ ЛУКА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ТЕХНІЧНОГО КП “ХТМ”

Щоб гідно зустріти новий опалювальний період, потрібне капітальне відновлення багатьох об’єктів харківських тепломереж. При цьому через обстріли обсяг щорічних планових робіт зріс удвічі.
Наразі головна задача – встигнути підготувати систему опалення до зимового сезону. Масштабні ремонтні роботи тривають наразі на ТЕЦ-3.

Так цьогоріч планують замінити близько 220 км тепломереж; встановити 14 автономних блочно-модульних котелень потужністю від трьох мегават до восьми, які будуть дивитися від генераторів. Також у найближчих планах реконструкція 21-ї магістральної камери, а також теж 21-го центрального теплового пункту. І ці роботи вже ведуться.

Станом на сьогодні в місті відновлюються сім великих теплових об’єктів, таких як котельні на Північній Салтівці, ТЕЦ-3, та низка малих.