У Харкові змінять стратегію боротьби з коронавірусом

12.10.2020 12:09   -
Автор:

Збільшення ліжко-місць, закупівля всіх необхідних медикаментів для лікування хворих на ковід-19 та засобів індивідуального захисту для медпрацівників. Всі ці питання обговорили на нараді в  мерії щодо посилення протиепідеміологічних заходів. І все це хочуть винести на найближчу сесію, аби виділити необхідні кошти з місцевого бюджету. Також перший віце-мер Ігор Терехов дав доручення, щоб працівники комунальних підприємств збільшили кількість поїздів в метрополітені та зменшили інтервали між ними, аби люди не скупчувалися на платформах, ця настанова стосувалася не лише підземки, а й іншого електротранспорту. 

Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови

Второй момент. Акцентирую ваше внимание на дезинфекции городского електротранспорта, метрополитена и маршруток и наземного транспорта. Я считаю, что мы должны  сегодня проводить дезинфекцию даже не один раз в день. Продумайте маршруты, выстройте так логистику, чтобы у нас дезинфекция проводилась хотя бы два раза, как минимум.

Також місто розробить програму щодо страхування працівників медицини, освіти та водіїв громадського транспорту.

Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови

Это большая программа, мы понимаем, что это серьезно, но у нас нет другого выхода, потому что страховая медицина у нас отсутствует год из года рассказывают, что она будет введена, на сегодняшний день еще ничего не введено, мы стоим перед угрозой, что люди не захотят работать, поэтому мы обязаны обеспечить людей защитой в лице страховок, разрабатывайте такую программу, финансовый план, считайте, во сколько это будет обходиться городскому бюджету, но другого пути у нас сегодня не существует.

Також муніципалітет підготує звернення до Нацполіції, аби правоохоронці пильніше реагували на ігнорування маскового режиму в громадському транспорті.