У Харкові з’являться нові вагони метро

30.07.2020 11:53   -
Автор:
Харківський метрополітен оновить рухомий склад. Нові вагони для підземки закуплять у китайської компанії, повідомили у міськраді. Бо саме ця фірма виграла тендер. 
 
повідомлення Харківської міської ради 
 
Оновлення рухомого складу метрополітену є складовою частиною державної програми «Міський громадський транспорт України», і для її реалізації держава залучила кредитні кошти ЄІБ. Процедура закупівлі здійснювалась відповідно до вимог фінансової угоди між Україною та банком за правилами, встановленими ЄІБ, і відповідно до тендерними процедурами Європейського Союзу. 
 
І партнери, зокрема Європейський інвестиційний банк, підтримав результати закупівель. Взагалі в тендері брали участь 2 компанії – китайська та українська. 
 
повідомлення Харківської міської ради 
 
Пропозиції обох учасників відповідали технічним характеристикам, що були визначені тендерною документацією, і мали прийнятні гарантійні зобов'язання. Але за критеріями ціни різниця між цими пропозиціями становила понад 1 млн євро, а вартість запасних частин і устаткування для технічного обслуговування і ремонту у китайської компанії була в два рази нижче, ніж в іншого учасника торгів.
 
Тож тепер китайська компанія поставить Харківській підземці 40 потягів метро, запчастини, інструменти та надасть допоміжні послуги. А ще закордонна фірма оприлюднила світлини рухомого складу, який незабаром з'явиться у Харкові. На них видно, що між вагонами не буде перегородок.