У Харкові з робочим візитом міністр доходів та зборів

21.02.2013 20:37   -
Автор:

Анастасія Полякова кореспондент

-Міністр доходів і зборів Олександр Клименко у Харкові. Він зустрівся з керівництвом регіону, взяв участь в засіданні колегії. Один з напрямків, що цікавить міністра – це будівництво метрополітену в місті. І в цьому питанні держава буде підтримувати регіон, зокрема в переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Під час засідання від імені уряду Олександр Клименко пообіцяв, що держава стане гарантом Харкова для отримання кредиту у банку на будівництво двох нових станцій метро – Державінська та Одеська.

Олександр Клименко міністр доходів і зборів України

-Ми також підтримує і будемо надалі підтримувати переговори Харкова з ЄБРР щодо інвестицій у подальше будівництво метрополітену, якщо потрібно ми готові зустрічатися із представниками банку хоч кожен день та відпрацьовувати питання, що їх цікавлять, тому що головне – це результат у вигляді довіри та інвестицій не тільки в окремі регіони, а в державу Україну вцілому.

Загалом в регіоні за минулий рік приріст іноземних інвестицій склав двісті п"ятдесят мільйонів доларів. Це вдвічі більше ніж дві тисячі одинадцятому. Ще один перспективний інвестор – компанія Шел. Цьогоріч, каже заступник губернатора Юрій Сапронов ця компанія має вкласти у розвиток Харківщини двісті мільйонів доларів.

Юрій Сапронов заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-Необходимые документы были оформлены в кратчайшие сроки благодаря четкой и слаженной работе структурных подразделений обладминистрации, региональных представительств. Уже в октябре в Первомайском районе началось бурение упомянутой скважины, которое успешно продолжается и сейчас, если не ошибаюсь более 4 тысяч метров разведки уже пройдено, то есть отсалось где-то 1200 метров до той точки, на которую полагают надежды компания "Shell"

На Харківщині є все, що необхідно для залучення інвестицій, впевнений міністр. Це підтверджує і те, що регіон займає друге місце з винахідницької діяльності. Лише за минулий рік харківські вчені зареєстрували понад тисячу патентів.

Олександр Клименко міністр доходів і зборів України

-З точки зору інвестиційного потенціалу Харківська область має унікальні конкурентні переваги  – авторитетну наукову базу, кваліфіковані інженерні кадри, високотехнологічну промисловість, інноваційний підхід у виробництві наукоємної продукції з великою доданою вартістю.

Малий бізнес. Саме він може стати основою економічного підйому регіону, каже міністр. І задля цього вже зроблено багато. Знищуються штучні перепони для підприємців з боку податкової та дозвільних органів. І Харківщина вже не перший рік демонструє, як це треба робити.  Кабмін визнав роботу єдиного дозвільного центру Харкова – кращим в Україні. Таке визначення стосується і промислових гігантів регіона. Зокрема перлини цієї галузі – "Турбоатома"

Віктор Суботін генеральний директор ВАТ "Турбоатом"

-Мы имеем контрактов на 1 млр 700 млн гривен, это сто двадцать один процент, на сегодня портфель заказов сублерован в объему 4,5 млрд, мы полностью имеем работу на 2013, 2014, 2015 годы.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Инвестиционная привлекательность региона она обусловливается несколькими факторами, по большому счету это синергия  с одной стороны бизнеса, промышленного комплекса, всех тех, кто создает благо и с другой стороны – государство во всех его ипостасях как главного арбитра и создателя правил поведения.

Анастасія Полякова