У Харкові встановили меморіальну дошку лікарю-інфекціоністу Костянтину Макаренку

26.11.2020 12:11   -
Автор:
У Харкові по вулиці Любові Малої будинок №22 встановили меморіальну дошку на честь вченого, педагога та дитячого лікаря-інфекціоніста Костянтина Макаренка. Медик прожив у цьому будинку більше 40 років і його учні вирішили відкрити пам'ятний знак саме у день його народження – науковцю в цьому році було б 90 років. Лікар пішов з життя у 2008-му, залишивши для своїх колег та учнів велику кількість наукових робіт та напрацювань, що використовуються професіоналами у багатьох країнах світу. 
 
Віктор Казмирчук кандидат медичних наук, учень К. Макаренка 
 
Він чудовий був лікар. Симптоматику він відчував дітей і починаючи з анамнезу, збір анамнезу, він уже заспокоював батьків і головне поставити діагноз, що він з успіхом робив. Ділився своїми знаннями з колегами надихав їх своєю працею і відношенням до професії і людей. Дуже багато зробив для харків'ян, для міста в лікуванні дітей.
 
Залина Елоєва доктор медичних наук, учениця К. Макаренка
 
Именно ему я благодарна тем, что будучи педиатром получила такую большую любовь к детским инфекциям. Он привил эту любовь, поскольку у него было такое мнение и оно было подтвержденное, он это доказывал в своих лекциях, в своих занятиях, обходах, которые мы с ним проводили. Что все-таки любое заболевание хроническое у взрослых – это не вылеченное, не распознанное, недолеченное  детская инфекция.
 
Лідія Батаєва вдова К. Макаренка
 
А сегодня у него день рождения. Спасибо за Господи за Все что и всех я благодарю немыслимо. Потому что он заслуживает и я рада!
 
Валентина Макаренко кандидат медичних наук, учениця К. Макаренка
 
Была проделана большая работа и ассоциация инфекционистов и спасибо огромное городскому совету, который принял решение об увековечивании памяти этого выдающегося врача и ученого. Спасибо огромное! Я сегодня очень счастлива, что это событие наконец-то случилось.
 
Тож зараз, кажуть учні Костянтина Макаренка, головна мета – продовжувати його місію – лікувати людей. Та пам'ятати те, що було зроблено вченим для розвитку медицини. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Особенностью человеческого сообщества то, что у него есть память. И вот пока мы помним тех людей, которые делали имя нашему городу, интеллектуальную славу нашему городу, ведь нас не случайно называют интеллектуальной столицей Украины. Мы должны помнить как можно дольше и тогда они дольше будут жить среди нас. а значит будут жить его научные открытия, его жизненная философия и все то, что он оставил после себя в своих учениках.