У Харкові влаштували зустріч з акторами кінострічки “Той, хто пройшов крізь вогонь”

15.02.2013 17:05   -
Автор:

Зала наповнена глядачами. Вони прийшли на зустріч з акторами нової української кінодрами "Той,хто пройшов крізь вогонь". Кажуть – хочуть подивитися фільм тому, що він заснований на реальних подіях.

Наталія Ластовець майбутній історик

-Мне как будущему историку очень интересно посмотреть фильм "Той, хто пройшов крізь вогонь", мне бы хотелось больше исторических фактов узнать и собственно об этом человеке и в принципе о быте этого времени еще немножко больше.

Лора Руденко пенсіонерка

-Знаю те, що це наш перший український фільм повнометражний і ми від цього щасливі, тому і прийшли сюди, хоч будуть його і по телебаченню показувати, але ми прийшли сюди.

"Той, хто пройшов крізь вогонь" -  це історія про радянського льотчика з Полтавщини Івана Додоку, який спочатку потрапляє до німецького полону, потім – до радянських таборів. З останніх він теж втікає і дістається до Канади, де стає вождем індіанського племені. Після показу кінострічки виконавці головних ролей спілкуються з глядачами та розповідають, як вони вживалися в образи своїх персонажів, щоб точно відтворити епоху радянських часів. Актор Олексій Колісник каже – коли працював над роллю, відштовхувався від того, що йому в дитинстві ще розповідали про війну два рідні дідусі, які воювали на фронті.

Олексій Колесник актор

-І я коли був малий, я жадібно всотував в себе кожні історії, і від цих історій я відштовхувався, коли працював над картиною. Окрім того, я багато читав хроніки, переглядав матеріалу, книжок і звичайно з режисером цієї картини Михайло Герасимовичем Іллєнко ми оговорювали сцени, що це була за людина, що це був за персонаж.

Найскладнішим під час створення фільму, кажуть актори, було знайти фінансування для нього, стосовно ж творчості, тут труднощів не виникало.

Дмитро Лінартович актор

-У нас собрался коллектив единомышленников: и операторская группа, и постановочная группа, и режиссеры, и постановщик. Ну все как-то болели за этот фильм, потому что это был первый во истину фильм украинский.

Фільм "Той, хто пройшов крізь вогонь" вже показали в восьми країнах світу.

Олександра Суфіянова