У Харкові відзначили Міжнародний день театру

27.03.2013 18:22   -
Автор:

Цілком символічно, що меморіальну дошку Олександру Барсегяну було відкрито у Міжнародний день театру і саме на фасаді театру імені Пушкіна. Адже Олександр Барсегян майже 40 років був його художнім керівником та директором. І коли напркінці сімдесятих у будівлі сталася пожежа, відновлення театру – було його заслугою.    

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Сегодня можно с уверенностью сказать, что имя Александра Сергеевича Барсегяна вписано золотыми буквами не только в историю театра Пушкина, в историю театрального движения нашей страны, но и конечно в историю Харькова, в историю тех людей, которые своей жизнью доказывали, что и в наше мирное время можно совершить подвиг трудовой.

З іменем Олександа Барсегяна пов'язана ціла театральна епоха не тільки Харківщини, всієї країни. Він був визнаним режисером, народним артистом України, почесним громадянином першої столиці.  

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Александр Сергеевич сделал всё, чтобы культурное наследие Харьковщины сохранить. И наверное наш долг сегодня передать это наследие молодому поколению и помнить о том величие этого почётного гражданина Харькова, актёра, мастера с большой буквы Александра Сергеевича Барсегяна.

Тож і невипадково, що Міжнародний день театру цьогоріч відзначали на сцені державного академічного російського драматичного театру імені Пушкіна, що славиться своїми традиціями, театру, що заслугував народне визнання. Кращі працівники всіх харківських театрів були нагороджені грамотами та подяками.
    
Ігор Терехов заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста

-Город Харьков всегда отличался тем, что это был культурный город, творческий город и те традиции, которые были всегда поддерживаются и развиваются в нашем городе. Я хочу пожелать вам всем крепкого здоровья, творческих успехов, аншлагов.

А аншлагів цим акторам і не займати. Ось і цього разу представлені фрагменти вистав різних харківських театрів – стали справжнім подарунком завзятим театралам.   

Анжела Сушко