У Харкові відзначили День моржа в умовах карантину

24.11.2020 11:46   -
Автор:
У здоровому тілі – здоровий дух. По-особливому, цього принципу притримуються ті, хто полюбляє загартовувати своє тіло холодною водою. Ті, кого в народі звично називати моржами. І саме 24 листопада – офіційно їх день, які розпочинають свій сезон.  У Харкові любителі холодних процедур йдуть до Саржиного яру. З собою , кажуть, завжди гарний настрій і добрий гумор. 
 
Леонід Григорович 
 
Так я не закаливаюсь, я греюсь. Вот тут сколько!? +5, а там +10. Как на работу хожу. А куда мне еще ходить !? 
 
Любителі загартовуватись жартують, раз спробував купіль, обов'язково захочеться ще раз. Досвідчені до цього дозвілля залучають і своїх діток.  
 
Артем 
 
 Это не увлечение. Просто получаю удовольствие! Когда есть свободная минутка стараюсь позаниматься на спортплощадке и покупаться в купели. Вот сыну тоже очень нравиться. Ну в этом году, когда похолодало, еще не купались. Последний раз купались в конце сентября. На Крещение в этом году хочет покупаться. Не знаю, будет купаться или нет. Но пока планы есть такие. 
 
Поки одні планують як зустріти Хрещення – інші постійні відвідувачі яру – проводять своє дозвілля в умовах карантину. Найбільше на спортивному майданчику. На турникетах підтягуються – від маленьких до людей поважного віку. 
 
Геннадій Павлович 
 
Да я каждый день практически здесь. На велосипеде катаюсь. Если купаться … раньше купался, теперь не купаюсь. А так на перекладину. Проезжаю мимо. Нормально стало. Здорово, конечно, велодорожки.. Пока объедешь, километров 20 получается – 30. 
 
Саржин яр нині одне з ТОП-місць для проведення часу в умовах карантину. Настрій, розповідають люди, додає перший сніг, хоча й осінній.
 
-  Порадовал. Очень надеемся, что на Новый год нас таки тоже порадует снежком. Замечательно. Действительно, сегодня комфортная погода. Немножко сыровато, но тепло, хорошо…
 
З першим снігом на галявинах Саржиного яру вже почали з'являтись перші сніговики. Хоч і не з білоснісніжного снігу, за те, кажуть діти, добре ліпиться. 
 
Олександр 
 
Мы здесь каждый день. Потому, что здесь свежий воздух. Мы после школы здесь гуляем. Да, Машенька!? Вчера вот слепили снеговичка дети. И он разрушился. Все тает, да! Потеплело! Мы все делали эти снеговики. Старались, чтобы всем понравилось. 
 
Оскільки плюсова температура пошкодила вчорашні снігові скульптури, його автори сьогодні вирішили укріпити свою роботу. Так, кажуть діти, аби ще й сьогодні у відвідувачів Саржиного яру сніговик викликав добрі емоції.