У Харкові відзначили День фізкультури і спорту

07.09.2012 18:36   -
Автор:

Десятки хлопців та дівчат поспішають на спортивне свято. Біля входу до палацу спорту хлопці змагаються в набиванні м'яча.

Майже сотня. Стількі м"ячів без зупину може набивати юний футболіст Влад. Хлопець каже, це лише початок, майбутні перемоги попереду, тому що є на кого рівнятися.

Влад юний футболіст

-Месси, Лионель Месси. Почему? Три золотых мяча, поэтому нет никаких сомнений.

Тим часом у палаці спорту під ритми Майдансу починається свято.

На спортивній арені свята свою майстерність демонструють гімнасти і баскетболісти. А на великому екрані пісочні аніматори зображують олімпійських чемпіонів.

Свою майстерність демонструють і юні спортсмени- повітряні гімнасти Евген та Катерина. Вони немов птахи літають під куполом палацу спорту.

Євген Гавриленко повітряний гімнаст, 13 років

-Мне это нравится. Это невозможно объяснить, это кому как подходит, как ты это чуствуеш это. Если ты чувствуешь, что ты чувствуешь, что это танцы, то это твоя работа твоя профессия. Если ты чувствуешь воздух, то ты должен работать в воздухе.

В спорті хлопець з трьох років, повітряною акробатикою займається лише п"ять. За цей час він здобув не одну нагороду, та змінив не одну партнерку. Жартує, передостання виросла та трохи збільшалась у вазі. Зараз тридцятисемикілограмовий хлопець вправно виконує трюки з партнеркою, яка легша за нього на сім кілограмів, це надважливо в цьому спорті.
 
Катерина Рудик повітряна гімнастка, 12 років

-Я знаю, что он ответственный и он меня точно не уронит.

Свій спортивний рівень показали і інші спортсмени Харківщини. Олімпіада в Лондоні – 2012 тому приклад – золото та бронза за Першою столицею. Виховання олімпійських чемпіонів на теренах міста не зупиняється, каже Олесандр Попов.

Олександр Попов заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту і підготовки до ЄВРО-2012

-Всё это начинается с детского спорта, потом спортивные школы, потом спорт высших достижений. Ну и результат это безусловно олимпиада. К этому ребята идут не один год, а некоторые десятилетия, но это вершина того достижения к которой идёт каждый спортсмен.

Всього у Харкові бажають побачити сонце золотих нагород понад 25 тисяч вихованців з сорока двох спортшкіл.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковские Известия