У Харкові відновлюють рух для транспорту на Комунальному мосту

20.08.2020 13:36   -
Автор:
Цей Комунальний міст, що з'єднує два великі спальні мікрорайони Харкова, на капремонті вже більше двох років. Наразі роботи з реконструкції на завершальному етапі. Як бачите, половина мосту в три смуги устелена фінішним шаром асфальтобетону. Нанесена і розмітка. Тому цю ділянку з вечора четверга вже відкривають для автотранспорту. 
 
Загальна протяжність шляхопроводу в один бік близько півтора кілометри. З час робіт, замінити контактну мережу для міського електротранспорту, встановили бар'єрну огорожу, якої не було раніше. Дорожнє полотно складається з трьох шарів асфальту.  
 
Володимир Чумаков  директор Департаменту будівництва та шляхового господарства 
 
Мы сделали укрепление самого моста, бетонирование, дополнительно слой сделали, гидроизоляцию. Поменяли полностью ограждение – защитное ограждение, столбы, светильники. То есть весь комплекс работ проведен. Будет подсветка моста сделана. То есть мы надеемся, что в ближайшее время мы закончим и вторую часть проезжую моста и продолжим дальше монтаж конструкций для окончания работ. До начала следующей недели будет проезд по двум сторонам.
       
Відтак, частину мосту, це з Салтівки в бік аеропорту, перекриють на 10 днів для транспорту, щоб і там устелити верхній шар асфальту та нанести розмітку. Після чого ремонтники стануть до останнього пласту робіт – відбійників. Така, кажуть, технологія. 
 
Володимир Чумаков  директор Департаменту будівництва та шляхового господарства 
 
Объем работ колоссальный. Вы представьте себе, длина моста 1400 метров. Нужно было сделать все деформационные швы, нужно было сделать полностью замену основания, сделать его бетонное, поменять полностью все ограждения, то есть это полностью все столбы. Это очень колоссальный объем работ. 
 
Завершити капремонт на всі 100 відсотків  у профільному Департаменті обіцяють до середини осені.