У Харкові відкрився стартап-центр для підтримки молодіжних проектів

26.11.2020 12:15   -
Автор:
У Харкові відкрився стартапцентр. Головна мета якого – підтримка напрацювань молодих вчених на всіх етапах їх реалізації: від створення проекту до його фінансування. Така ідея, кажуть організатори, унікальна для Харкова.
 
Євген Сокол ректор НТУ «ХПІ»
 
Ми будемо сподіватись, що сьогодні це стане центром для молоді, для студентів, для молодих вчених, які будуть засвоювати ті підходи, які є сьогодні в світі для стартапів, для того, щоби комерціалізувати інтелектуальну власність. Нові підходи до організації наукових досліджень і їх впровадження в економіку та бізнес.
 
Аудиторія нового стартап-центру – це не тільки молоді вчені, студенти та школярі, це і інвестори, представники фондів та бізнесмени як України, так і інших держав. Розробка та створення проекту тривали кілька місяців за підтримки міжнародного фінансування 
 
Едуард Сімсон координатор проекту 
 
Наша сверхзадача это соединить вот эту энергию молодых людей, методики которых пришли к нам из Штатов и те разработки, и те научные школы, эту закваску научную, которая характерна для Харькова.
 
Тож тепер напрацювання харків'ян, впевненні у центрі, зможуть отримати необхідний поштовх для реалізації у сучасних умовах. 
 
Микола Кизим перший заступник міністра МОН України
 
Я хочу щоб Харків в майбутньому продовжував залишатися таким же величним містом і регіон був один із лідерів України в інноваційному розвитку. І Харків, і Харківська область завжди була такою, і я хочу щоб це в подальшому продовжувалось.