У Харкові відкрився єдиний центр для отримання довідок від ДАІ та міліції

18.12.2012 22:10   -
Автор:

Олександр Самохвалов – став першим клієнтом єдиного центру надання адмінпослуг МВС. Чоловік недавно переїхав до Харкова. З міста Красний Луч, що на Луганщині. Тепер у зв*язку з переселенням, Олександру треба перереєструвати авто.

Олександр Самохвалов перший клієнт єдиного центру надання адмінпослуг ГУ МВС України в Харківській області

-Мне подсказали, что можно обратиться в 719 окно, предоставить необходимые документы, транспортное средство и без всяких проблем всё это здесь оформляется. Быстро, оперативно решаются вопросы. Доводят информацию.

Окрім питань, пов*язаних з діяльністю державтоінспекції, у центрі можна отримати потрібні документи і від міліції. Довідки про судимість, дозвіл на зброю, приватні експертні рішення. Усі підрозділи тут поділені на чотири вікна, для зручності клієнтів.

Олександр Єршов начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області

-Есть определённые места для заполнения этих документов. Кроме того, здесь работают и сберкассы, где можно будет оплатить те или иные услуги.

Єдині центри надання адмінпослуг відкрилися ще у чотирьох регіонах України. Поки вони працюють у тестовому режимі, пояснюють фахівці. Зараз і для консультації, і для отримання довідок потрібна присутність клієнта, кажуть фахівці. Та у планах – правила зробити ще простіше.

Віктор Козицький начальник ГУ МВС України в Харківській області

-Если это приживётся, если народ сюда действительно пойдёт – мы продумаем так, чтоб даже и бумаг никаких не писали, не носили. Будет передаваться всё в электронном варианте, через компьютеры. И также в электронном варианте. Даже возможно вплоть до того, если мы дальше это будем развивать, что гражданин может в электронном варианте справку получить дома.

Та якщо у єдиного центру МВС – це лише тільки плани, у міському дозвільному центрі – це реальність. Є там функція віртуального офісу. За допомогою неї люди мають можливість відкрити власний бізнес через інтернет. Усі документи можуть надати безпосередньо з комп`ютера, не виходячи з дому. Єдине вікно працює у місті вже півтора роки. І оформити документи в ньому можна за спрощеною процедурою і протягом десяти днів.

Олена Завгородня Віктор Ноздрачов Харьковские Известия