У Харкові відкриють дитячий спорткомплекс європейського рівня

05.10.2020 13:00   -
Автор:
У школі №132, що у Шевченківському районі, повним ходом тривають ремонтні роботи. Тут будують багатофункціональний комплекс, що включає в себе кілька спортивних залів для занять баскетболом, міні-футболом та гімнастикою. Є також і скеледром. Все це буде безкоштовно, буде доступне для учнів школи.
 
Перевірив хід робіт перший віце-мер Ігор Терехов разом з керівниками профільних департаментів, проектувальниками та будівельниками. Проект, розповідає перший заступник Харківського міського голови – унікальний для Першої Столиці. Окрім того, що у спорткомплексі зібрані кілька спортзал для різних видів спорту, так і особливу увагу приділили безпечним умовам для школярів. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы огромнейшее внимание уделили системе безопасности. Огромное внимание этому, действительно, уделено, исходя из того, что здесь будут заниматься дети и это спорт. А спорт всегда, как мы хотели или не хотели, он является травмоопасным. Поэтому мы максимально убрали все возможные острые углы для того, чтобы ни в коем случае наши дети не получали травм.
 
Більш того, у школі планують створити музей, де буде зібрана історія відомих харківських спортсменів та їх успіхи в світовому спорті.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Здесь планируется еще "Музей олимпийской славы". Потому что очень много харьковских спортсменов-олимпийцев, которые имеют огромнейшие достижения, которые вошли в мировую историю, в олимпийскую историю. Сегодня мы хотим, чтобы наши дети знали этих выдающихся жителей города Харькова и мы хотим, чтобы традиции олимпийских видов спорта продолжались. Потому что Харьков, действительно, спортивный город, Харьков – успешный город и мы хотим, чтобы эти традиции были продолжены.
 
До робіт у школі вирішили підійти комплексно.  До всього вже відремонтовані актова зала, їдальня та частина навчального корпусу. А будівництво спорткомплексу планують завершити до кінця цього місяця, зауважує Ігор Терехов. Технології такого проекту вперше впроваджуються у місті. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Очень много отремонтировано в самой школе, начиная от фасада, заканчивая первым и вторым этажом, столовая. Поэтому, я думаю, что это, действительно, знаковый, хороший объект. Это школа находится в Шевченковском районе и сюда очень много детей приезжают не только из Шевченковского района, но и из других районов города Харькова, поэтому для нас очень важно было сделать так, чтобы эта школа была, действительно, европейского уровня.