У Харкові у спорт впроваджуватимуть іноваційні наукові проекти

06.12.2012 19:14   -
Автор:

Як залучити молодь до занять фізичною культурою замислились науковці. Крім того, що розробили всілякі спецметодики підготовки професійних спортсменів, вони пропонують досконало визначати стан здоров'я людини, задля чого під час традиційних медоглядів проводити тестування з застосуванням реальних фізичних навантажень. А щоб зацікавити дітлахів займатися спортом вигадали, як поєднати такі улюблені для них комп'ютерні ігри з фізкультурою.  

Андрій Боляк проректор  з науково-педагогічної роботи Харківської державної академії фізичної культури

-Игра в футбол. Отборочная проходит за компьютером затем обе команды должны выйти и показать своё мастерство на футбольном поле. Контр-страйк, да? Стрелялка, к которой все привыкли. Можно точно также играть в пейнтбол. Достаточно интересное решение, которое сегодня мы можем предложить нашим юным харьковчанам. 

Щоб обговорити іноваційні наукові проекти в сфері фізичного виховання, до Харкова на науково-практичну конференцію з'їхались фахівці з 5-ти країн СНД. Всі як один упевнені – спорт повинен бути, як то кажуть, в моді. І Харків може цьому послугувати прикладом, адже Перша столиця має імідж спортивного міста.   

Олександр Попов заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту

-Мы отремонтировали 10 школьных стадионов, создали 40 гимнастических площадок, по городу восстановлено много спортивных площадок. Каждый ребёнок и молодой человек, живущий в этом городе, должен понимать, что Харьков – спортивный. До декабря мы составим план и обновим всё спортивное оборудование во всех спортивных сооружениях города Харькова. Я думаю это будет хорошим пилотом для остальных городов в том числе.

Втім, плани щодо розвитку спорту ще грандіозніші і стосуються вони не лише міста, а й області. Владники кажуть, перш за все необхідно створити умови для занять фізкультурою. Як приклад, місяць тому в Боровій булО побудовано сучасний спортивний комплекс для 16-ти видів спорту. Його вартість 7 мільйонів гривень. Сподіваються, такий комплекс – не перший і не останній.   

Юрій Поярков заступник голови Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України

-Таких комплексов сейчас в Харькове уже 3. Мы постараемся в ближайшее время, какое будет финансирование, сделать так, чтобы каждый район обладал таким комплексом. Первое – это база, второе повышение квалификации преподавателей, которые работали много лет, и они явно уже отстали, как надо проводить занятия в этих условиях.

І ще питання для обговорення – розвиток і державна підтримка неолімпійських видів спроту, в яких українці є визнаними. Як Ганна Ушеніна – харків'янка – чемпіонка світу з шахів.

Ганна Ушеніна чемпіонка світу з шахів

-Чемпионат конечно был сложный, напряжённый, проходил по олимпийской системе. Мне удалось выиграть.

Тож початок вже покладено. І тепер саме в Харкові планують провести перші Всеукраїнські інтелектуальні ігри, чемпіонат в якому в приоритеті будуть шахи.

Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.