У Харкові спіймалі крадіїв фонтанних форсунок

01.04.2013 23:07   -
Автор:

Олена Мітясова кореспондент

-Мисливці за кольоровим металом спокусилися на харківські водограї. З технічного приміщення, де зимувало обладнання для фонтанів викрали з півтисячі латуневих форсунок, які були виготовлені на спецзамовлення.

А кожна форсунка на вагу золота, каже слюсар Віктор і показує кілька викрадених деталей, знайдених правоохоронцями у пунктах прийому металобрухту.

Віктор Масалітін слюсар

-Вы представляете работы сколько – литье, отлили, потом обработка -снутри, снаружи, сверловка.

Вартість такої деталі на ринку металобрухту коштує в рази дешевше закупівельної ціни, кажуть в "Харківзеленбуді". А збитки завдані місту при цьому сягають сотні тисяч гривень.

Микола Блуд директор КП "Харківзеленбуд"

-Общая стоимость украденного больше, чем 250 тысяч гривен.

Вісімдесят форсунок з п"ятиста правоохоронці повернули КП.  Знайшли вони і самих крадіїв. Ними виявилися шестеро чоловіків, які працювали підсобними робочими в приміщенні парковки ХАТОБУ.
 
Ігор Волух начальник Харківського міського управління міліції

-Форсунки похищались не один раз, это преступление было длящееся. Увидев склад с форсунками, они хранились в мешках, имея туда доступ они похищали их частями.

За крадіжку чоловікам загрожує позбавлення волі на строк до трьох років. Втім, це не єдиний випадок у місті, коли шукачі металу зазіхають на фонтанне обладнання. Минулого року вандали познімали розпилювачі з фонтану, що у Покровському сквері, а позаторік на Каскаді. Діями зловмисників харків"яни обурені. Адже схвалюють всі ті зміни, які відбулися останнім часом у Першій Столиці.

Настя студентка

-Очень обидно, что в Харькове происходят такие вещи как воровство.

Ігор Моргунов студент

-При том скажем так рука реставрации дошла до тех парков, которые наверное 20 лет никто ничего не делает и тут наконец то, они ожили, они розоцвели . В парках лавочки, освещение, то есть если раньше шел через парк и страшно, то сейчас  идешь вечером то тебе приятно, потому что он яркий светлый чистый.

Знайти винних у псуванні комунального майна правоохоронцям вдається не завжди. Без покарання й досі залишаються зловмисники, які  розмалювали пам"ятник велосипедисту на Бєлгородському шосе, які на Червоношкільній набережній познімали декоративні кулі, і навіть ті, які потрощили зупинку біля Парку Горького. Нанесені ними збитки рахуються у мільйони.

Олена Мітясова, Леся Кочержук