"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

У Харкові розробляють проект Будинку сім’ї

Будинок нерухомості працює у Харкові вже місяць. Сервіс, зазначає віце-мер з питань цифрової трансформації Олег Дробот, користується попитом серед містян. Саме тому, незабаром, в установі з'являться нові послуги. 
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації
 
Мы каждый день наблюдаем тенденцию по увеличению количества посетителей. И мы уже достигли отметки 800 человек в день. Мы рассчитываем на заведение новых сервисов. Сейчас по поручению мэра работаем над так называемым коммунальным сервисом, который позволит здесь, в этом здании жителям решать вопросы, связанные с теплом, водой, вывозом мусора, электроэнергией, газом и другими коммунальными службами в одном месте. 
 
Будинок нерухомості високо оцінений не лише харків'янами. Унікальність цього сервісу відзначили і на державному рівні. 
 
Валерія Коломієць заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції
 
Коли я сюди їхала, я не зовсім розуміла що це таке і як воно буде виглядати. Але я дуже вражена. Чому, тому що, в першу чергу, я бачу інклюзивність, це те, що робота налаштована на будь-яку людину з будь-якими можливостями. Другий момент це те, що включено безліч сервісів, якраз вони всі направлені на те, щоб людина отримала все, що вона хоче, якнайшвидше, якнайдешевше і з затратою найменшої кількості ресурсів. 
 
Досвід Харкова повинні переймати й інші міста, наголошує Валерія Коломієць, адже аналогів Будинку нерухомості в Україні поки що немає. 
 
Валерія Коломієць заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції
 
Я думаю, що в принципі, всі міста України мають брати приклад. І думаю, що власне на прикладі цього будинку нерухомості, напевне, що ми будемо співпрацювати з авторами і провадити нові ідеї саме на базі Міністерства юстиції. 
 
Проте, на цьому в мерії зупинятися не планують та розробляють ще низку сервісів. 
 
Олег Дробот заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації
 
Аналогичный проект разрабатывается городом в рамках системы бракосочетания, мы тоже ведем переговоры с Министерством юстиции для того, чтобы запустить проект Будинок сім'ї. Это пока только планы, но как видите, пока из хороших планов нашего мэра все превращается в реальные проекты. Поэтому я уверен, что когда-нибудь харьковчане тоже первыми получат удовольствие от открытия Будинка сім'ї.
 
Крім цього, додає Олег Дробот, у планах зібльшити кількість відвідувачів Будинку нерухомості, до двох тисяч на день, аби якнайбільше харків'ян користувалися послугами з комфортом.