У Харкові розпочалась щорічна Міжнародна акція проти насильства

26.11.2012 18:37   -
Автор:

Вікторія піддалася насильству в сім'ї

-Спим мы, приходит он пьяный ужасно. Подрывает бъёт руками, ногами бывает такое, что берёт всё что попадёт под руку, пока кровь не увидет. Было такое, что до переломов, два раза я уже лежала в больнице.

Це Вікторія розповідає про свої будні. Каже, раніше гадки не мала у що виллється її подружнє життя. Каже, з часом люблячий чоловік перетворився на тирана. Найбільше відносини зіпсувались після народження другої дитини, саме тоді її чоловік втратив роботу. Вихід той знайшов в алкоголі. П"яним розважався побиттям рідних.

Вікторія піддалася насильству в сім'ї

-Мы никому не говорили, мало выходили из дома, ну так в магазин…  подкрашусь если уж до такого доходило.

Мовчати не вихід кажуть психологи, про проблему потрібно говорити і не соромитися її. Щоб вона не переросла в трагедію.

Надія Жежер головний спеціаліст центру соціальних служб Жовтневого району

-Молчать нельзя, не при каких условиях потому что человек, который не сдерживает себя может перейти дальше, неизвестно где заканчивается его ресурс, вернее где начинаются его границы его агрессии и всего остального.

За статистикою, у кожній третій українській родині існує проблема насильства. Як показали дослідження, ця проблема не має статі, кажуть психологи. Тиранами можуть бути як чоловіки, так і жінки. Нагадати про цю проблему сьогодні в Харкові вийшли студенти, вони зібралися на площі Свободи взявши в руки плакати.

Ліліана Семенюта співорганізатор акції

-Ну плакат многоговорящий о себе, говорит о том что любой человек не должен проходить равнодушным мимо насилия, а защитить и себя и тех, кто находится рядом. Стоп насилию – ну это достаточно понятно.

Організатори акції кажуть, подібними флешмобами вони будуть нагадувати про існуючі людські проблеми протягом 16 днів. Найближчим часом будуть попереджати про проблему СНІДу, рабства, корупции, інвалідів.

Ігор Бескровний, Віктор Ноздрачов Харьковские Известия