У Харкові розглянуть можливість роботи кафе та ТРЦ до 22:00

23.10.2020 13:59   -
Автор:
Розглянути можливість роботи торговельних центрів, непродовольчих магазинів та закладів громадського харчування до десятої години вечора. З такою пропозицією до Харківської міськради звернулися представники бізнесу. Сутність цієї ініціативи полягає в тому, що більшість людей працює приблизно до двадцятої години, тож іноді клієнти просто не встигають доїхати до цих громадських місць.  
 
Андрій Кудінов керівник торговельного центру
 
Основная торговля в общипите начинается после 20:00  и составляет порядка 70%. И речь идет не о заработке торговых центров, речь исключительно идет о том, чтобы сохранить рабочие места и выплатить все налоги, как и в местные, так и в всеукраинский бюджет. А это, в том числе, и зарплаты нашим медикам.
 
І зі свого боку підприємці обіцяють й надалі дотримуватися всіх карантинних вимог, тим паче, що площа тих же торгових центрів дозволяє зберігати соціальну дистанцію. В міськраді зауважили, що взяли це питання на розгляд, але підкреслили, що введенням та визначенням таких карантинних обмежень займається насамперед Кабмін.  А ще бізнесменів цікавило питання, підійметься оренда на землю чи ні.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Конечно, во всех цивилизованных государствах, там предусмотрена компенсаторика со стороны государства, но у нас же ее нет и не предвидится, как я вижу. Поэтому будем принимать решение на местном уровне, так, чтобы найти компромиссное решение, чтобы с одной стороны не завалить бюджет, но с другой стороны не убить вообще все предпринимательство. Мы ж понимаем, что во всех странах малый, средний бизнес – это, что реально работает и кормит людей поэтому наоборот должны поддерживать. Будем смотреть, будем находить компромиссное решение, чтобы было нормально все.