У Харкові пройшов заключний концерт фестивалю клубів аквтиного довголіття

19.08.2013 13:08   -
Автор:

Урочистою ходою, під супровід акордеону. Учасники фестивалю "Клубу активного довголіття" – прямують до сцени. Тут, у саду Шевченко, проходить фінал творчого конкурсу. До цього заходу – учасники готувалися відповідально. Клуб "Домаха" прийшов не з порожніми руками. Приготували подарунок для організаторів свята – справжній український національний костюм.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Это костюм городянки Слобожанской, городянки. В позапрошлый век так ходили городские женщины у нас на Слобожанщине.

У клубах активного довголіття ті, кому "за 50" – співають завжди та всюду, кажуть самі учасники. У програмах їх виступів – твори, присвячені Великій Перемозі, ветеранам та визволителям міста.

Почувши знайомі пісні – активні пенсіонери не стоять на місці. Завзято вальсують на алеях саду Шевченко.

Зараз у місті працює п'ятнадцять клубів активного довголіття. Їх відвідують понад тисячу людей поважного віку. Для них вже вп'яте проводять міський фестиваль. Але вперше – за стінами територіальних центрів.

Олена Киприч учасниця клубу активного довголіття

-Прекрасно, мы счастливы.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Практически наши молодые зрелые люди в нашем Харькове – это наш колосальный творческий кладезь, который мы накапливаем, собираем и всячески стараемся показать харьковчанам.

Переможців фестивалю "Клубів активного довголіття" – буде визначено у жовтні, напередодні Дня літньої людини.

Олена Завгородня