У Харкові пройшов турнір з міні-футболу для вихованців дитбудинків

19.09.2012 22:32   -
Автор:

Одинадцятирічний футболіст Данило розминається перед відповідальною грою. Він нападаючий у команді. Хлопець розповідає, на тренування йде майже весь вільний час, але навіть у такому щільному графіку знаходить хвилинку щоб відпочити. Але не за комп'ютером.

Данило футболіст, 11 років

-Футбол-это спорт, а компьютер там сядеш и уже не оттянешся. А футбол это там когда играеш, играеш, а потом иди куда захочется. Когда матч закончится.

Фанатіє від футболу і його брат Ілля. Каже – отримує задоволення від кожної гри. Від кожного удару по м"ячу.

Ілля футболіст, 11 років

-Футбол это клёвая игра. Мне нравится. На ней побеждают люди, они живут много. Мне зрители нравятся когда смотрят на меня и радуются за победу.

-Мы команда мастер-класс, мы играть научим вас! ууууу!

Анастасія вболівальниця, 14 років

-Мы будем орать кричалки всякие, чтобы наши выграли, за них будем сильно орать!

Футбольні баталії з мініфутболу починаються по-дорослому. На полі змагань – команда юних черлідерів. Вони підбадьорюють футболістів перед грою.

Турнір з міні-футболу для вихованців інтернатів та дитячих будинків проходить у  Школі вищої спортивної майстерності. У ньому беруть участь близько 160 дітей із соціально незахищених сімей, 60 з яких у складі п'яти команд грають у міні-футбол.

Сергій Рутенко майстер спорту міжнародного класу з греко-римської боротьби, дворазовий чемпіон світу, організатор турніру

-Это дети из детских домов и приютов, которые в чём-то ущемлены, где-то у них недостаток внимания, можно так сказать. Мы хотели им дать внимание и провести такой праздник под лозунгом "За здоровый образ жизни".

За словами організаторів жоден учасник спортивного свята не залишиться без подарунків.

Ігор Бескровний кореспондент

-Після п"яти годин футбольних баталій арбітри змагань визначили переможців та переможених. Незважаючи на те що перше місце дісталося лише одній команді всі інші учасники не засмутилися. Кажуть це гарний стимул для кращих результатів у майбутньому.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко "Харьковские Известия".