У Харкові продовжують ремонтувати будинки з шиферним покриттям

09.09.2013 17:27   -
Автор:

Будинок по провулку Автострадний,4. Як тільки на вулиці мокра погода у власників квартир, які тут живуть, особливо верхнього поверху – одна біда – протікає стеля.

Олександр Краснопольський начальник дільниці КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство»

-На протекание жаловались, дело в том, что иначе б не выполнялся ремонт. Конечно, течет у людей и у многих. Практически 50 % идет течь кровель.   

Та ще б – дах не ремонтували п'ятдесят років. Аби цю проблему раз і назавжди вирішити, покрівельники проводять тут капітальний ремонт. Зривають старий шифер, демонтують прогнилі балки і стелять новий.

Роман Репрінцев покрівельник

-Там живого ничего нет. Ни шифера, ни доски. Как бы меняем все полностью. Капитальный ремонт делаем. И ложем шифер, новенький, хороший, чтоб качественный, чтоб людям хорошо уютно было.

Два тижні роботи покрівельників – і без протікань до двох десятків років. І таких будинків, шиферні дахи яких вимагають негайного ремонту, кажуть фахівці,  у Харкові майже чотири десятки. У більшій половині, питання вже вирішили. З рештою, обіцяють справитися в найкоротші строки.

Олександр Краснопольський начальник дільниці КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство»

-В случаи надобности замены, то меняется полностью все. В том числе и обрешетка, и стропильная система, не считая конечно  общей замены листов. Это 100% все меняется. Ставим еще и гидробарьер, для более лучшего качества выполнения работ.

Крім капітального ремонту таких покрівель у Харкові проводять і поточний. Так з чотирьохсот будинків з шиферним покриттям – вже підлатали дві сотні. Інші – доремонтують до початку морозів.