У Харкові працюватиме міжнародний волонтерський табір

07.06.2012 18:27   -
Автор:

Антон-міжнародний волонтер. Приїхав з міста-побратима Харкова, Нижнього Новгороду. Каже, у такій ролі завжди мріяв попрацювати.

Антон  міжнародний волонтер, м.Нижній Новгород

-Нам сказали какие у нас будут обязанности, что мы должны будем делать и сейчас вот лекции, треннинги, учимся, что будем делать. То есть мы будем работать либо с журналистами со СМИ как раз, будем работать с людьми с ограниченными возможностями, VIP.

Таких міжнародних волонтерів з міст-побратимів Харкова, у першій столиці на період Євро працюватиме шістдесят чотири. Усі вони приїхали із чотирнадцяти міст дев"яти країн світу. Їх у себе на Батьківщині відібрала мерія. Головна вимога- знати англійську, німецьку та російську і мати бажання працювати.

Андрій Хижняк директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту

-Эти волонтеры будут принимать участие в роботе фан-зоны. И они будут будут работать плечо-о-плечо с волонтерами нашего города, которых у нас набрано на всех обьектах Евро тысяча триста человек.

Розмістили міжнародних волонтерів на базі одного з харківських вишів. Тут на час проведення Євро вони і оселяться, безкоштовно.

Ольга Дем'яненко завідувач сектору іміджевих проектів і виставкої діяльності  Департаменту міжнародних відносин

-Это их как мы его называем координационный штаб, где они могут полностью организовать свой досуг, здесь будет трансляция матчев Евро-2012, и заканчивая как бы спортивными мероприятиями: настольный теннис ,футбол, здесь доступен он-лайн интернет.

Працюватимуть на об"єктах волонтери у дві зміни. У Харкові вони пробудуть до дев"ятнадцятого червня. У кінці ж отримають сертифікат роботи волонтерами. Він дасть можливість у майбутньому працювати у подібній сфері.

Євгенія Кутнова,Олег Синицький. Харьковские Известия