У Харкові почали влаштовувати вечори шахів

21.07.2020 12:15   -
Автор:
Від мала до велика. тепер ось так, у парку, всі бажаючі зможуть зіграти у шахи як із професіоналами, так і з любителями. Бо у Харкові з'явився новий спортивний захід. І якщо він припаде до душі містянам його проводитимуть щонеділі. 
 
І захід зацікавив не лише містян. Ось, наприклад, Юрій Коновалов разом із друзями приїхав взагалі з області, аби перевірити власні сили та майстерність гри в шахи.
 
Юрій Коновалов учасник вечору шахів
 
Вы знаете, я с детства играю, поэтому шахматы я люблю. Приехали поиграть своими коллегами из других городов, в частности, с Харьковом, чтобы посмотреть как играют наши соперники показать себя и просто отдохнуть, поиграть в шахматы.
 
Цей вечір присвятили Дню шахів, проте організатори кажуть, якщо люди будуть активно в них брати участь, то такі заходи влаштують і в інших районах міста. 
 
Павло Столбовий організатор заходу вечору шахів
 
Люди вже, дійсно, засиділися вдома, їм потрібно грати, розвиватися, грати в шахи. Це всім подобається та всі зацікавлені в цьому. У подальшому ми хочемо робити і майстер-класи, але починаємо з вечора шахів, щоб всі приєдналися до нас та покази свою майстерність.
 
Оголошення про проведення вечору шахів давали в соцмережах, звідти про захід дізналася і Єлизавета Савченко, дівчина грає в шахи ще з дитинства, каже, любов до цієї гри в неї розділяє вся сім"я, проте іноді хочеться перевірити власні сили не лише в родинному колі. 
 
Єлизавета Савченко учасниця вечору шахів
 
Интересно не только с братьями поиграть дома, а и с кем-то другим, кто может сильнее. Это интересно и дети тоже отвлекаются, не сидят дома, знакомятся, появляются у них новые друзья, новые знакомства, развиваются в лучшую сторону.
 
Її мати каже, що ще неодноразово прийдуть із родиною на такі заходи. Тому сподіваються, що їх влаштовуватимуть надалі. 
 
Інна Савченко учасниця вечору шахів
 
То, что у нас в городе сейчас творится, хочется  сказать огромное спасибо Геннадию Адольфовичу, потому что все эти прогулки, все эти мероприятия, чистые наши парки и скверы, все эти дружные люди, дружная харьковская, так сказать, семья. мы все это ценим, любим, посещаем и будем посещать, потому что мы получаем от этого массу удовольствия. Это вес делается для нас и мы это ценим.