У Харкові почала працювати офіційна фан-зона ЄВРО-2012

07.06.2012 23:32   -
Автор:

Вілен Матвєєв  куратор офіційних фан-зон у Києві та Харкові

-Строили мы, строили наконец построили. То что видите готово к запуску. Легкие недоработки, технические, мы устраним уже сегодня. Максимум к завтрашнему дню все будет функционировать в штатном режиме))

Харківська фан-зона розрахована на п’ятдесят тисяч фанатів. Встановлена сцена та величезний екран для перегляду матчів. Є близько сорока точок продажу безалкогольних і слабоалкогольних напоїв та стаціонарний сан вузол, що може одночасно прийняти понад сто відвідувачів. Працюватиме фан-зона кожен день, щонайменше до дванадцятої години ночі.

Олександр Попов заступник Харківського міського голови з підготовки до ЄВРО-2012

-Вход в фан-зону в матчевые дни будет бесплатным. Будет 5 не матчевых дней, когда будут концерты, когда игры транслироваться не будут. Оператор будет приглашать известных артистов, это будет просто концерт на площади. Эти 5 дней будут платными. Во все матчевые дни вход в фанзону  – бесплатный.

Як запевняють оператори фан-зони, навіть під час концертів, вхід буде коштувати не більше п’ятдесяти гривень. Вартість напоїв, що продаватимуться тут також буде на рівні звичайних харківських цін, тож заздалегідь закуповувати їх не треба. Тим більше що проносити напої до фан-зони заборонено. Слідкуватимуть за порядком на площі Свободи будуть близько тисячі міліціонерів, шістдесят чотири патрулі з собаками та дванадцять кінних нарядів. Щоб уникнути правопорушень та непорозумінь, міліція стежитиме за правопорядком за допомогою ста чотирьох відеокамер, що розташовані як у фан-зоні так і у інших місцях збору вболівальників. Також у Харкові працюватимуть спецгрупи швидкого реагування. На самому стадіоні таких міліцейських команд буде декілька.  

Володимир Ковригін заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області з питань проведення ЄВРО-2012

-По правилам УЕФА они должны быть незаметны. Поэтому находиться они будут в специальных комнатах под чашей стадиона. В случае экстренной ситуации в течение 15 секунд они будут находиться в возгорании конфликтной ситуации или внутренней непримеримости))

Організатори фан-зони запевняють Перша столиця підготувалася до зустрічі вболівальників краще ніж в інших приймаючих містах. Але оцінку їх роботі виставлять самі фани після чемпіонату – першого липня. Саме тоді закінчує працювати фан-зона.

Оксана Кононова, Андрій Соловйов Харьковские Известия.