У Харкові планують відкрити науково-дослідний центр IT-технологій

05.12.2012 19:00   -
Автор:

Перша зустріч з делегацією із Кореї – в облдержадміністрації. Тема для обговорення відкриття в місті науково-дослідного центру. Іноземці планують набрати харківських фахівців і займатись там розвитком айті-технологій.

Кім Ин-Цжун Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні

-Треба задати правильний напрямок, щоб ця ідея здійснилася, адже це має бути центр такий же великий як у Києві. А з урахуванням, що Харків це студентська столиця , то саме тут ми готові набрати у штат кращих випускників ВИШів.

Допомогти з підбором персоналу просять місцевих владників. І отримують згоду.

Валентин Дулуб заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Те учебные заведения, те научно-исследовательские институты, и особенно предприятия, которые занимаются электронной промышленностью и ай-ти технологиями, они конечно будут основой этого научно-исследовательского центра.

У березні цього року Президент України відвідував Корею. Там були обговорені домовленості про підтримку IT-ініціатив корейських компаній в Україні. Згідно яких до кінця наступного року корейці мають працевлаштувати понад дві тисячі українських інженерів. У Харкові це буде чотириста людей. Тому просять  допомогти і з наданням місцевих пільг.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Что касается компетенции органов местного самоуправления, то мы готовы рассмотреть предложения, которые касаются местных налогов и сборов, то мы готовы. Я думаю на такой же шаг готов пойти и Харьковский городской совет.

В свою чергу заступник мера Ігор Терехов на зустрічі з корейською делегацією запевнив, що саме створення комфортних умов для бізнесменів і залучення інвестицій – пріоритетний напрямок роботи влади.   

Ігор Терехов заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста

-По оценкам издания Фанейшнал Таймс. По итогам минувшего года мы стали первыми среди городов-мегаполисов по созданию условий для ведения бизнеса.

Тож, за словами Посла Республіки Корея, Харків для відкриття нового центру був обраний не випадково. Аби втілити у життя попередні домовленості у мерії погодились до двосторонньої співпраці. 

Євгенія Кутнова. Анжела Сушко, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.