У Харкові планують планують подовжити пільговий проїзд для школярів на весь рік

09.06.2020 14:09   -
Автор:
У Харкові пропонують зберегти право пільгового проїзду у міському електротранспорті для школярів і у літній період. Про це повідомила керівник профільного департаменту під час засідання міської депутатської комісії. Якщо раніше учні користувались Е-тікетом на пільгових умовах тільки у період навчального року, то тепер їм можуть дозволити їздити весь календарний рік. І це право, повідомила директор профільного Департаменту, закріпиться в програмі на постійній основі.
 
Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики 
 
В связи с обстановкой, которую мы сейчас знаем, что многие лишились работы, многие семьи обратились с тем, что дети несмотря на то, что были условия карантина сейчас уже начали посещать какие-то секции, какие-то кружки и так далее, мы выходим с предложением что бы этот период на который было ограничение, на летний период, когда дети не учились, что сейчас дети будут уже ездить на льготных условиях весь год. В электротранспорте и метрополитене.
 
Так, для користування Е-тікетом на пільгових умовах для наземного електротранспорту на картках школярів повинна бути фіксована сума, для метро не менше ніж чотири гривні, але краще двадцять. 
 
Лариса Болгова директор Департаменту праці та соціальної політики
 
В зависимости от того, как пользуется ребенок трамваем или троллейбусом или и трамваем, и троллейбусом. Там 15 гривен или плюс 5 гривен – если пользуются двумя видами транспорта.
 
Як додає директор профільного Департаменту,  діти можуть їздити в трамваях і тролейбусах на пільгових умовах необмежену кількість поїздок. А у метрополітені з п'ятдесяти відсотковою знижкою у школярів є до 50 поїздок на місяць. Рішення щодо пільгового проїзду на весь рік планують розглянути на найближчій сесії Харківської міської ради.