У Харкові підбивали підсумки зробленого у спортивній сфері за 2012 рік

06.09.2012 18:31   -
Автор:

Єврочемпіонат з футболу, олімпійські ігри. Дві тисячі дванадцятий рік – рік спорту в Харкові. Наразі першостоличні спортсмени з особливами потребами відстоюють гідність країни на параолімпійських іграх. А в місті працюють над тим, щоб виховати нових чемпіонів. Для цього покращують умови для тренувань – проводять ремонти у юнацьких спортшколах. Вже майже закінчено такий у школі Яни Клочкової. Зроблено чимало – від оновлення басейнів до реконструкції фасаду будівлі. Відкриття заплановано на першу декаду грудня. Подбали у Харкові і про інші спортшколи.

Олександр Попов заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту і підготовки Євро-2012

-Мы полностью реконструировали здание стадиона Восток , это бывший стадион Электротяжмаш. На сегодняшний день там самый лучший зал бокса, там лучший зал художественной гимнастики и мы полностью условия для детворы, которая там занимается создали.

Та щоб спорт не обмежувався стінами спеціалізованих закладів, його вирішили направити у маси. Цьогоріч відремонтували десять шкільних стадіонів, встановили понад тридцять гімнастичних майданчиків з турніками та іншим знаряддям, залишилося ще десяток. Також у планах мерії – створення комунального підприємства, яке відповідатиме за клуби за місцем проживання. Це має забезпечити дозвілля дітей будь-якого віку.

Костянтин Курашов радник заступника міського голови

-Мы хотим, чтобы секции, которые работали в клубах работали на нормальной основе, были отремонтированы, имели нормальный инвентарь.

Таке підприємство має з"явитися вже за місяць. Тоді реорганізація клубів за місцем проживання, впевнені фахівці, піде скоріше. А значить скоріше у дітей з"явиться ще більше можливостей для розвитку : і інтелектуального , і фізичного.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко, Харьковские Известия