У Харкові допомогати слідкувати за правопорядком будуть відеокамери

14.03.2013 19:12   -
Автор:

Усе, що відбувається на вулицях – черговий Сергій Леонідов бачить, не виходячи з райвідділу. У Комінтернівському районі – встановили перші вісімдесяти камер відеоспостереження. Вони вже є на бульварі Слинко, проспектах Гагаріна та Героїв Сталінграду. Зображення передається прямо на монітор комп'ютера. У режимі он-лайн.

Сергій Леонідов оперативний черговий Комінтернівського райвідділу міліції

-С помощью этого мы сможем реагировать быстрее и эффективнее . Я думаю, в процессе работы сам результат покажет.

Камери працюють і вдень, і вночі. Мають режим архіву. Відео зберігається у пам'яті пристроїв протягом трьох діб.

Олег Міщенко начальник Комінтернівського райвідділу міліції

-Очень комфортно работать с этим в условиях еочевидных преступлений, быстро реагировать на те или иные преступления, правонарушения.

Маючи таке обладнання, черговий може швидко повідомляти бригаді міліції реагування про порушення. І викликати на допомогу патруль, який знаходиться ближче до місця події. Поступово кількість камер у районі збільшуватимуть. До трьох сотень.

Ірина Горіна народний депутат України

-В следующие месяцы такие камеры будут устанавливаться рядом со школами, детсадами. Точно так же для того, чтобы и родители, и воспитатели-педагоги понимали, что есть определённый механизм безопасности детей.

Усі місця, де встановлять камери відеоспостереження – будуть позначені спецтабличками. І це допоможе у профілактиці приступності, каже нардеп Анатолій Денисенко.

Анатолій Денисенко народний депутат України

-Потому что любой хулиган, видя таблички строгие, где написано, что территория контролируется министерством внутренних дел, у него изначально не возникнет желания нарушать закон. И таким образом я уверен, что сократиться преступность.

Поступово відеокамери спостереження з'являться в усіх районах міста. Зараз правоохоронці опрацьовують перелік адрес, де такі пристрої необхідні в першу чергу. Згодом досвід Харківського проекту з відеоспосереження планують поширити по всій України.

Олена Завгородня