У Харкові додатково облаштують ще 60 ліжок для лікування хворих з COVID-19

07.10.2020 13:54   -
Автор:
Ситуація в лікарнях України як і всього світу одна і та ж – лікарняних ліжок для пацієнтів з COVID-19 недостатньо, а між тим рівень захворюванності інтенсивно зростає. У Харкові використовують всі можливості, щоби збільшити кількість місць для лікування хворих, більше того, зробити їх функціональними, підвести кисень і забезпечити роботу медпрацівників. І все це, крім організаційних заходів, потребує і фінансування. Тож з міського бюджету вже спрямовано майже 7,5 мільйонів гривень. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Ми провели такий швидкий аудит наших фінансових можливостей, враховуючи, що це четвертий квартал, кінець року, в нас є десь не використанні, десь заощаджені кошти і ми на сьогоднішній день вже запустили в роботу додатково 7,6 мільйонів гривень. 4,6 – це розвод кисню, ви знаєте, ми це зробили у 18-ій лікарні, перш ніж приймати ховрих. 3 мільйони з цих 7,6 мільйонів ми закупили ліки, засоби індивідуального захисту і деззасоби. 
 
Крім того, зазначає Світлана Горбунова-Рубан, вирішили ще 6 мільйонів, які мали піти на ремонт міської молочної фабрики-кухні, перенаправити саме на облаштування ліжок для коронавірусних хворих. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
1,8 мільйонів вже працюють на 13-ту лікарню. Ми там ще додатково розводимо кисневий провід і додатково закуповуємо туди кисень. Є плани на поширення наших можливостей. Ми знову повертаємося до 17-ої лікарні. Вона в нас найбільш оснащена, відремонтована. Ми думаємо, що ми ще трохи порахуємо, попрацюємо і ми додатково відкриємо ще 60 ліжок у 17-ій лікарні. 
 
Тож робота у місті в цьому напрямку ведеться. Але, фахівці зазначають, ще і від кожного харків'яна особисто залежить власна безпека. Необхідно з порозумінням ставитися до цієї непростої ситуації, усвідомити, що вірус дійсно існує і потрібно дотримуватися правил карантину, носити маски, щоби пройти період пандемії з мінімальними втратами.