У Харкові цього року в першу чергу ремонтуватимуть покрівлі тих будинків, де найбільше мешкає пенсіонерів та ветеранів війни

30.01.2013 16:50   -
Автор:

Руді від води стіни та відра на шафі під стелею. Саме так виглядає оселя Тамари Степанівни,яка живе на дев'ятому поверсі . Під час дощів, скаржиться пенсіонерка, її квартиру повністю заливає.

Тамара Хміленко  ветеран Великої Вітчизняної війни

-Вода лила с той стороны стены и с той стороны стены, ковры плавали. А вот здесь текло, вы видите, а жарко в комнате, оно высыхало.

Не менше жовтих плям на стелі і в помешканні сусідки з сімдесят першої квартири.

Надія Безугла пенсіонерка

-Вот когда начинает таять снег или дожди сильные, вот и начинается все.

Те, що дах протікає, видно навіть на горищі.

-Вот тут вот все течет.

Останнього разу, кажуть мешканці, поточний ремонт покрівлі проводився кілька років тому.

Тамара Хміленко  ветеран Великої Вітчизняної війни

-Мне как участнику войны, я ходила, в восьмом году покрыли крышу , но сказали на три года. И правда, двенадцатый год настал, потекла крыша.

Цього року мешканці Блюхера, 62 рішуче збираються виправляти ситуацію і таки відремонтувати покрівлю.   Тамара Степанівна записалася на прийом до першого віце-мера. Жінка каже – відбудеться він четвертого лютого. Подібний стан даху – випадок в місті не одиничний. Комунальники повсякчас ремонтують покрівлі, але проблемних все одно лишається чимало. Цьогоріч робота буде продовжена, і в першу чергу обіцяють лагодити  дахи тих будинків, де найбільше мешкає пенсіонерів, ветеранів війни та інвалідів. Саме такий 62-й дім по вулиці Блюхера.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Реестры как таковые уже есть, что и как ремонтировать мы понимаем, дайте только финансирование, дальше будет стоять вопрос как его освоить с точки зрения подрядных организаций, которые нам надо будет задействовать, потому что ремонтный период у нас фактически пять месяцев году, поэтому в данной ситуации выполнить эти работы необходимо определенным количеством квалифицированных подрядных организаций. Второе, ритмичность финансирования очень влияет на процесс динамики выполнения работ по ремонту кровель.

Також цього року, кажуть у профільному департаменті, за державний кошт в пріоритеті буде ремонт тих дахів, які обіцяли полагодити ще у дві тисячі десятому та одинадцятому роках, але через брак фінансування цього не сталось.

Олександра Суфіянова