У Харкові близько 140 одиниць спецтехніки щодня працює над вивезенням сміття з міста (відео)

04.07.2022 18:00   -

Близько 140 одиниць спецтехніки КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» щодня виїжджає на міські маршрути. Про це повідомляють «Харьковские известия». Докладніше дивіться у сюжеті. 

Як повідомив заступник директора підприємства Артем Семикопенко, з початку війни було вивезено 423 тис. куб. м твердих побутових відходів і 123 тис. куб. м великогабаритного сміття. Всього робітники КВПВ очистили близько 400 тис. контейнерів та вивезли понад 6800 самоскидів.

За його словами, працівники підприємства, як і раніше, приводять до ладу райони міста, які найбільше постраждали через обстріли – Північну Салтівку, ХТЗ, Павлове поле, Олексіївку, селища Жуковського і П’ятихатки. При цьому екіпажі сміттєвозів та іншої спеціальної техніки особливу увагу приділяють перевірці на наявність у побутових відходах небезпечних чи невідомих предметів. Працівники чітко знають, як діяти у випадку їх виявлення. Перед початком завантаження побутових відходів контейнери та територію навколо них обов’язково перевіряють на наявність розтяжок.

Загалом, за даними КП «КВПВ», з початку військових дій внаслідок обстрілів по всьому місту було пошкоджено близько 1100 євроконтейнерів для збору побутових відходів, близько трьохсот з них – на Салтівці. Оскільки вони стали непридатними для подальшого використання, їх замінили.

Андрей Пакулов