У Харькова может появится город-побратим из Финляндии

13.03.2014 17:36   -
Автор:

Заступник голови місії Посольства Фінляндії Юссі Сойні за круглим столом з керівництвом мерії обговорив можливість економічної та освітньої співпраці з Харковом. Закардонний гість зазначив, треба активніше налагоджувати співробітництво підприємств Першої столиці зі фінськими.

Юссі Сойні голова місії Посольства Фінляндії в Україні

Харьков – большой город. второй по размеру в Украине. И конечно наши и ваши предприятия уже сотрудничают. И конечно, хорошо бы было это всё усиливать

У планах розвиватися співпрацю у будівельній сфері. Зокрема, харків'яни активно почали вивчати фінську технологія зведення доступного житла. Воно будується і швидко, і якісно, і не витратно, говорить перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов. При цьому якість домівок – відмінна. Тож запровадити таку технологію у Першій столиці – буде вигідно як для забудовників, так і для мешканців міста, впевнений Андрій Парамонов.

Андрій Парамонов перший заступник Харківського міського голови

Это массовое строительство, которое может разрешить ситуацию в жилищной проблеме города Харькова. Я ознакомился уже с программой жилищного строительства Финляндии, это перспективняа программа. Ознакомился с вашей технологии в жилищно-комунальном хозяйстве по энергосбережению. И полностью замкнутый цикл использования как кондиционирования, так и теплоснабжения и водоснабжения. У вас одна из самых прогрессивных программ и технологии в мире.

Співпраця у освітянській сфері – також актуальна, підкреслили учасники зустрічі. У планах – розвивати і побратимські відносини. Вже незабаром, повідомив Юссі Сойні, у Харкова може з'явитися скандинавське місто-побратим. 

)