У Харківському зоопарку День народження. Подарунок- пелікана

06.09.2013 17:10   -
Автор:

Харківський зоопарк готується до свята. Через два дні тут відзначатимуть сто вісімнадцятий день народження. Та головний подарунок – дістався ось цим рожевим пеліканам. Сьогодні в них входини до свого будинку. Тепер ні морози, ні замети їм не страшні. Раніше на зиму харківські пелікани відправлялися до сусідів.     

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

-Раньше пеликанов с этого пруда отлавливали и несли в птичник, в перенаселенный птичник, где они в тесноте, где они тоскливо ждали весну, для того, что бы опять попасть на эти пруди. Сегодня построили замечательный дом с отоплением, с теплыми полами, с холодной и горячей водой с огромным бассейном.

Та аби і комфортно жилось,  і сито,- для пеліканів біля їхнього нового помешкання ставок вже кишить рибою. До смаку – окуні, карасі та коропи. Тепер кажуть фахівці, є всі умови для того, аби пеліканів з кожним сезоном більшало.
 
Марина Кузнєцова завідувач відділу "Птахи" Харківського зоопарку

-Размножатся они там не могли из-за большого количества птиц и малого берега Теперь у них новый домик, где берег большой, может будет отгородить пространство для того, что бы они размножались.

Загалом у будиночку пеліканів може поміститись з два десятки. Крім нового маєтку для крилатих до Дня народження зоопарку підготували ще один подарунок – сову. Це від найменших відвідувачів звіринцю.  
 
Макар Бойчук автор скульптури

-Просто захотелось сделать подарок. Старый зоопарк ну скульптур мало от и сделал.

За словами директора звіринцю, у зоопарку наступної осені відбудеться ще одне новосілля.  ВІдтак і у жирафів з'явиться свій будинок.