У Харківському виші з’явилася “розумна аудиторія”

27.11.2020 15:07   -
Автор:
В Харківському університеті будівництва та архітектури відкрили розумну аудиторію.  Раніше тут був амфітеатр без опалення та належних освітлення та приладів, тепер же тут зробили капітальний ремонт, поміняли вікна та меблі, обладнали вентиляцію, під"єднали світло, тепло, і все це регулюється лише однією кнопкою, на кшталт принципу роботи "розумного будинку". Та й яке навчання без сучасних технологій. Тож в аудиторії з"явилося необхідне мультимедійне обладнання. Та в виші кажуть, все це зробили не власними силами, а за допомоги Харківської міськради. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Сегодня мы договорились о том, что мы возрождаем те традиции, утраченные, к сожалению, традиции ХИСИ. Мы начинаем новый этап наших взаимоотношений и именно с этого этапа начнется возрождение прекрасного строительного университета города Харькова.
 
Перший віце-мер пояснює, варто підтримувати вищі навчальні заклади, бо від їхніх випускників залежить подальший розвиток та розбудова міста.  Бо саме в стінах цього закладу навчають будівників, інженерів та архітекторів. І до того ж, нагадав  Ігор Терехов, в місті вже діє програма, завдяки якій студенти можуть проходити практику в будівельних компаніях.   
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
У нас существует целая программа, когда студенты приходят на практику, потом они во время летних каникул тоже проходят практику, а потом приходят на это предприятие уже работать. То есть у них практически забронированное первое их рабочее место. Их знает коллектив, они знают коллектив, и, конечно, вхождение человека в коллектив проходит намного проще. Вы знаете, это очень хорошо, потому что сразу уже студент понимает, где он будет работать, в какой среде он будет находиться, что он будет делать.
 
Та аби займатися практичним навчанням, необхідно на початку створити потужну теоритичну базу. І для таких спеціальностей, як в цьому виші, каже ректор, без належного мультимедійного обладнання було б обійтись складно, адже порівнювати є з чим.  
 
Димитрій Череднік ректор Харківського національного університету будівництва та архітектури 
 
Благодаря усилиям мэра нашего города, благодаря усилиям первого заместителя Игоря Александровича Терехова были выполнены вот эти вот работы достаточно в сжатые сроки. Мы хотим ее использовать и начнем ее использовать для проведения различного рода мероприятий не только лишь государственного уровня, но и международного, потому что можно делать видеоконференция, там есть 2 камеры, которые записывают. Есть VIP-зона, так называемая, для проведения круглых столов.