У Харківській області створюють умови та активно впроваджують здоровий спосіб життя

10.09.2013 18:47   -
Автор:

Популяризація здорового способу життя, залучення дітей до физичної культури та забеспечення необхідних умов для занять спортом, саме такі завдання стоять перед Харківщиною, каже  директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця. І результати вже є. З кожним роком у Харківській області збільшується кількість спортивних комплексів, тільки за останні два роки у місті з"явилося у вісім разів більше тренувальних майланчиків, ніж за попередні чотири роки.

Дмитро Перепелиця директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

-На сегодня у нас в области работает 91 спортивное заведение. Из них: это три учебных заведения, государственное училище физической культуры и спорта№1, областное высшее училище физкультуры и спорта и лицей. У нас работает шесть специализированных детско-юношеских спортивных школ олимпийского резерва, две школы высшего спортивного  мастерства и центр олимпийской подготовки по зимним видам спорта.

Сьогодні Харківська  область перша в Україні за кількістю дітей, які займаються спортом,тому  важливо, щоб будівлі  були підготовлені та оснащені усім необхідним, відзначає Дмитро Перепелиця.  Лише за останні пів року було відремонтовано кілька десятків спортивних шкіл та закладів, майже у всіх районах Харківської області.  Та це ще не кінець, запевняє чиновник, найближчим часом, планується ремонт  басейну  Балаклеївського районного палацу  спорту, у Боровій вже відкрито новий спортивний комплекс. Але й на цьому роботу не завершено.

Дмитро Перепелиця директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

-На сегоднешний день полностью готовы практически рабочие проекты аналогичных и ведется работа в Волчанске, Первомайске, в  Лозовой и планируется ближайшее время, все зависит от финансирования, начать работу в Дергачах. Сделаны рабочие проекты на базе таких физкультурно-оздоровительных комплексов  с басейнами.