У Харківській міськраді відбулася нарада щодо протидії коронавірусу в місті

02.11.2020 15:57   -
Автор:
У Харківській міськраді провели нараду щодо протидії коронавірусної інфекції у місті. У зв’язку з тим, що Харків продовжує знаходитися у "червоній зоні", перший віце-мер Ігор Терехов обговорив з головам Департаментів та районних адміністрацій пріоритетні напрямки щодо більш жорсткого виконання протиепідемічних заходів на усіх рівнях.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы должны с вами сегодня сделать все для того, чтобы снизить распространение инфекции и уменьшить количество заболевших ковидом. Отдельно хочу рассмотреть ситуацию, которая сложилась по системе здравоохранения с одной стороны, с другой стороны мы должны работать на упреждение. То, что касается баров, кафе, ресторанов, развлекательных учреждений города. То, что касается транспорта, начиная от соблюдений масочного режима и социальной дистанции, интервала метрополитена/
 
Тож, інтервал руху поїздів в метро у години пік – до трьох хвилин. Особа увага приділятиметься співпраці поліції з муніципалітетом. За для більш прискіпливого контролю дотримання протиепідемічних заходів: масочного режиму, соціальної дистанції в громадських місцях та транспорті. Щодо ситуації у сфері медицини, розповіла віце-мер, наразі Департамент працює за декількома напрямками. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Мы продолжаем использовать те средства, которые выделены из городского бюджета, на проведение кислорода, провода, на приобретение кислородных концентраторов. Нами сделана заявка в Кабмин на те работы, которые необходимо провести для дальнейшего функционирования качественного здравоохранения, заявка сделана на 42 миллиона 530 тысяч гривен.
 
Посилення карантинних заходів торкнеться і освіти. Так з третього листопада харківські старшокласники переходять на дистанційне навчання, учні молодших класів продовжать ходити до школи. Також Ігор Терехов наголосив, усі заклади громадського харчування: бари, ресторани, розважальні заклади повинні закривати свої двері для відвідувачів вже о 20.00.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы сможем удержать ситуацию, если мы сегодня введем те мероприятия, о которые мы с вами договорились.
 
Тож керівництво міста продовжує тримати руку на пульсі. Заначають, всі необхідні заходи будуть введені для того, щоб мінімізувати ризики розповсюдження COVID-19.