У харківських лікарнях готові розгорнути додаткові місця для коронавірусних хворих

09.10.2020 11:59   -
Автор:
Харківські лікарі продовжують надавати допомогу хворим на коронавірус. Заповнення ліжок в профільних лікарнях міста майже стовідсоткова, причиною тому – стрімке зростання кількості хворих. Ситуація така, каже заступник мера Світлана Горбунова-Рубан, що жодне ліжко не пустує. В 17 лікарні таких зараз 120, з'явиться ще 60 додаткових. До них проводять кисневий провід. У 13 лікарні – 140 місць, 37 з яких кислородозабезпечені. У медзаклад так само проводять додатковий кисневий провід. На всі ці процедури вже знайшли в бюджеті Харкова необхідні фінанси із зекономлених.
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Ми вже знайшли насьогодні 7,6 мільонів гривень. 4,6 мільона – це все на кисень, на кисневий провід і закупку кисню. І 3 мільони це в нас ліки, засоби індивідуального захисту та деззаходи. Крім цього ми ще бачимо 6 мільйонів, які ми зможемо вилучити і передати на збільшення ліжок на коронавірусних хворих. Ми відкрили додаткових 50 ліжок у минулому тіжні у 18 лікарні, з них 30 кисневі, куди проведений кисневий провід. 
 
В 25 міській лікарні, додає Світлана Горбунова-Рубан, створено 190 місць для Сovid хворих. З яких фінкціонує 110. 27 з них кисневозабезпечені та 6 реанімаційних. 80 будуть повноцінно приймати хворих вже з наступного тижня. Там заврешують роботи з проведення кисневого проводу. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Ми розглядаємо питання стосовно 31 лікарні хірургічного корпусу, якщо в цьому буде потреба. І розглядаємо питання по 3 лікарні терапевтичного корпусу, якщо в цьому буде потреба. Це в нас такий резерв, але для цього нам там буде потрібно закрити кардіологію, неврологію, терапію, хірургію, тобто таке профільне надання допомоги. Але ми розглядаємо як це можно скомпенсувати іншими лікарняними закладами для того, щоб передати ці ліжка під ковід хворих. 
 
Міська влада, каже Світлана Горбунова-Рубан, вже звернулася до керівница інституту Малої, щоб вони взяли на себе додаткову допомогу людям, які перенесли інфаркт. Тим же, хто переніс інсульт допомагають фахівці 7 лікарні, там навіть обладані місця для хворих на коронавірус. Так само стоїть на варті медичної допомоги хворим на інфаркти та інсульти і лікарня швидкої та невідкладної домоги. Проте завантаженість медзакладу майже 100%.