У Харків нарешті прийшла справжня зима

13.12.2012 23:18   -
Автор:

Снігові замети та засніжені дерева. У Харків нарешті прийшла справжня зима. Комусь це в радість, а комусь – лишень роботи додало. Аби забезпечити городянам вільний прохід від будинків, комунальники вже з п"ятої ранку взяли до рук лопати, льодоруби та механізоване обладнання, а, щоб забезпечити харків"янам проїзд, на дороги вийшла техніка.

Валентина Осадча двірник

-Его выпало очень много, выпал так внезапно и он плотный моркый, вчера был гололёд и он просто лёг на мокрый асфальт. В первую очередь мы очищаем тротуары, контейнера, подъезды – во вторую очередь, ну проходы во дворах уже, ну стараемся всё чистит.

Та городяни скаржаться вранці чисті були лише тротуари, та й то не всі. Що ж стосується проїжджої частини – то це було суцільне випробування для пішоходів.

Лариса Авраменко бухгалтер

-По Сумской дорога конечно расчищена, ничего не скажу, а вот тут – сама проезжая часть выглядит очень плачевно и перейти невозможно, и машины наверно страдают.

Ірма Яківна пенсіонерка

-Плохо, вот перейти дорогу нельзя, лужи, снег, конечно некомфортно.

Водії підтверджують – від снігу звільнили центр міста, на околицях ситуація зранку була неоднозначна.

Дмитро Александров водій

-Частично хорошо почищены особенно в центральной части нашего города. Не заносит ничего, там, где почищено. а так конечно, то конечно сложнее.

Комунальники пояснюють – мовляв робочих рук просто не вистачає. Тому і не встигають одразу ж прибрати сніг в кожному куточку міста.

Галина Куцина заступник начальника Київського філіалу КП "Харківблагоустрій"

-Труд тяжёлый, и у нас есть проблема в укомплектованости штата, у нас есть техника механизированная, которая в помощь, но техники закреплено тоже не в достаточном количестве.

Та головне, кажуть харків"яни, завдяки оперативній та злагодженій роботі комунальників місто не стало.

Каріна студентка

-Почали з самого ранку працювати, тобто помітно, що деякі доріжки були прибрані, ну в принципі нормально ходити, тож ніяких проблем великих не траплялося.

Андрій Парамонов перший заступник Харківського міського голови

На утро ни одного случая о том, что транспорт стал по вине того, чсто где-то не убрали, из-за осадков не было. Естественно используются реагенты, это на подъёмах и спусках, для того, чтобы транспорт, особенно грузовой транспорт не стоял.

Анастасія Полякова кореспондент

-Аби забезпечити нормальний рух автівок на дороги Харківщини вивели понад півтори сотні одиниць спецтехніки, працювали більше двохсот робітників, використали майже десять тон солі. Завдяки цьому сімсот кілометрів шляхів вільні від снігу.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко, Харьковские Известия