У додатку “Дія” з’являться дані про реєстрацію місця проживання

29.09.2020 12:06   -
Автор:
Населені пункти підключать до Реєстру територіальних громад, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації. Після цього українці зможуть посвідчувати своє місце проживання, пред'явивши ID-картку або закордонний паспорт у додатку "Дія".  Крім цього, до електронних документів додадуть інформацію про номер платника податків, номер запису у демографічному реєстрі та місце народження.
 
Михайло Федоров Міністр цифрової трансформації
 
У Дії вже відображається 675 тис. ID-карток та 2 млн закордонних біометричних паспортів. На початку жовтня презентуємо можливість ділитися цифровою копією документа, що посвідчує особу. У мобільному застосунку "Дія" вже доступні цифрові паспорти, студентський квиток, посвідчення водія, поліс цивільного автострахування та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. 
 
Уряд також затвердив Порядок використання електронних документів на території України. Згідно документу громадяни можуть використовувати електронний паспорт громадянина України та електронний паспорт для виїзду за кордон у додатку "Дія" без їх пред’явлення у вигляді матеріального носія інформації.
 
Електронні паспорти можуть застосовуватись у таких випадках:
 
– перевезення пасажирів повітряним, залізничним транспортом (у межах держави);
– надання послуг поштового зв’язку;
– проведення банківських операцій;
– підтвердження віку під час придбання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів;
– надання послуг з медичного обслуговування;
– пред’явлення на вимогу працівника правоохоронного органу документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
– участь у виборах Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, всеукраїнських та місцевих референдумах.
 
Наразі цифровий номер платника податків, довідка для внутрішньо переміщених осіб та цифрове свідоцтво про народження дитини працюють у тестовому режимі.