У Богодухівській ЦРЛ відкрито відреконструйований оперблок

27.12.2012 19:31   -
Автор:

Анжела Сушко кореспондент

-Ось так виглядає оновлений операційний блок, який було відкрито у Богодухівській центральній районній лікарні. Тут передбачено 3 зали для проведення акушерських та планових операційних втручань і окремо термінових.

Хірурги готові приступити до роботи. Впевнені, у таких умовах та з таким сучасним обладнанням, яким тепер устатковано оперблок, рівень надання медичної допомоги : і лікувальної і діагностичної, буде значно якіснішим. А пацієнтів сюди доправляють чимало. Адже лікарня обслуговує понад 40 тисяч мешканців всього Богодухівського району і частково  Краснокутського.

Ігор Сизоненко завідувач хірургічного відділення Богодухівської ЦРЛ

-Это положительная сторона конечно. Новые столы, новая аппаратура, вентиляция лёгких, электроножи, которых у нас не было. Понятно, что будет легче оперировать. Для больных это намного лучше, потому что для наркоза и для перенесения операций – это очень много значит.

Відкриттям цього оперблоку, зазначає заступник губернатора Ігор Шурма, завершено черговий етап реформування системи надання меддопомоги. Як і планували в міжрайонних медичних центрах створено 10 сучасних операційних відділень. У Богодухові, вважають – один з найкращих. На його реконструкцію з обласного бюджету було виділено понад мільйон гривень, ще 130 тисяч – співфінансування надійшло з місцевого.

Ігор Шурма заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-Повністю поміняно системи автоматичної подачі кисню, вентиліювання, кондиціювання, забезпечено необхідного наркозно-дихального апаратуру, інструментарій меблі. Т.б. сьогодні створені всі умови, щоб медпрацівник, який працює в міжрайонному центрі міг реалізувати свій потенціал.

З наступного року візьмуться за оновлення палат інтенсивної терапії в усіх міжрайонних медцентрах та обласних лікарнях, а після цього там же проведуть  реконструкцію акушерсько-пологових відділень. Строки виконання вже  визначили, закінчити перетворення планують до кінця до 2015 року.

Анжела Сушко, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.