У Близнюківському районі відремонтують школу і спортцентр

23.03.2012 21:55   -
Автор:

Ну мулу був ось такий шар, а води аж під вікнами

Це одинадцятикласник Олександр з села Криштопівка згадує про наслідки минулорічної погодної стихії. Тоді у травні лише за один день випала тижнева норма опадів. Затопило будики, городи місцевих мешканців, але найбільше постраждав перший поверх школи. Негода чи не повністю зруйнувала дах.

Любов Щербак вчителька початкових класів Криштопівської середньої школи
Ми грабарками вичищали, виводили все, а потім на протязі тижня вчителі робили стежки, щоб потім дітям можна було прийти до школи.

Три місяці робіт і в приміщенні знов розпочались заняття.

Олександр Хурда директор Криштопівської середньої школи
Було відремонтовано перший поверх повністю, починаючи від підлоги, закінчуючи стелею, також було відремонтовано котли, що дало нам змогу зекономити чимало коштів.

Очікує на оновлення і ось цей спортивний цетр, що у Близнюках. Його звели ще п'ятдесят два роки тому. З того часу капітального ремонту він не знав. Попри це у ньому продовжують тренуватись юні спортсмени. У той час, коли хлопіці відсиджуються на лаві запасних, дівчата грають у волейбол. Ганна не зважаючи на свій юний вік  має десяток перемог в обласних змаганнях. Дівчина каже – комфотна спортзала бажана, але це ще не все для майбутніх чемпіонів. Головне бажання і жага перемоги.

Ганна Панасівська волейболістка
Я уже занимаюсь волейболом 6 лет, главное желание и упорность

Обласні ж чиновники обіцяють: вже з наступного року місцева малеча матиме більш гідні умови для занять спортом. Цього року в будівлі планують відремонтувати спочатку душову, кімнату гігієни. Спланують майбутню реконструкцію спортзали. А також встановлять футбольний майданчик із синтетичним покриттям.  
Попіклуються і про тих, хто віддав роки життя та праці району, а саме про людей похилого віку. У Близнюківському терцентрі соціальної допомоги зараз мешкає двадцять шість людей. Вони отримують безкоштовне лікування та харчування.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації
Мы добавим финансирование на питание этих людей. В пансионатах финансирование составляет из расчета 20 грн в день на человека, а здесь 16. мы добавим по 4 грн чтобы выравнять и всего по системе соцзахисту нам не хватает на содержание таких заведений по 500 тис грн в год по всей области. Мы найдем их в бюджете, чтобы не иметь проблем до конца 2012 года

Крім того у травні цього року всі пенсіонери згідно соціальних ініціатив президента України отримуватимуть додаткові 100 гривень до виплат щомісяця. Усього лише у Харківській області налічується понад вісімсот тисяч пенсіонерів.

Ігор Бескроний, Євген Карпенко, Харьковские Известия