У 2012 році метрополітен витратив на безпеку 5,3 мільйона гривень

13.12.2012 22:36   -
Автор:

Від 800 тисяч до мільона на добу. Саме стільки людей щодня користуються послугами харківської підземки. Саме тому безпека тут на першому місці, говорить директор метрополітену Михайло Карамшук. Для цього щорічно затверджується план протипожежної безпеки. У поточному році метрополітен на реалізацію такого плану витратив понад п"ять мільонів гривень.

Михайло Карамшук Генеральний директор КП "Харківський метрополітен"

-Это без учёта модернизации подвижного состава, который в свою очередь исчесляется в сумме 2 млн 704 тысяч гривень.

За словами Михайла Карамшука, сума вливань в протипожежну безпеку щороку збільшують. Так цьогоріч вона зросла більш, ніж на мільон гривень. За ці гроші на ст.м. «Харківський тракторний завод» і «Радянської Армії» провели капітальні ремонти установок пожежної сигналізації. Крім того, усі приміщення 29 станцій і наземних об'єктів метро обладнано установками автоматичної пожежної безпеки, вся вона в робочому стані. Гендиректор підприємства зазначив, що всі приміщення метрополітену та вагони забезпечено вогнегасниками. А в тонелях замінили водогони.

Михайло Карамшук Генеральний директор КП "Харківський метрополітен"

-На перегоне станций метро Академика Палова и Студенческая произведена замена 1,1 км тонельного водопровода. Это водопровод у нас постоянно находится в работе. Всего тоннельного водопровода, это водопровод который предназначен для ликвидации аварийных ситуаций в тоннелях, 87,6 км из них 48,4 км мы уже перевели на новые пластиковые трубы. И 5,2 км на новые – нержавейка.

Також замінили кабелі високої напруги, електродроти, встановили близько півтори тисячі нових світильників. Питання безпеки в метрополітені ввійшли до комплексної програми розвитку цивільного захисту міста Харкова на 2011-2013 роки.

Ігор Бескровний, Сергій Перець Харьковские Известия