Тысячи харьковчан оценили качество работы районных Центров предоставления админуслуг

10.12.2013 20:21   -
Автор:

Швидко та якісно. Так вже місяць працюють всі 9 Центрів надання адміністративних послуг, каже начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міськради Ірина Синицька. В цьому встигли переконатися вже близько 2 тисяч городян.

Ірина Синицька начальник управління підприємництва та дозвільних процедур

-На сегодняшний день Центры справляются с приемом граждан. Больше всего обращений в Ленинском, Московском, Киевском, Фрунзенском районе. Сотрудники справляются. На сегодняшний день вполне предостаточно и техники, и администраторов.

Найбільш популярні, за словами фахівців, соціальні послуги – отримання різних посвідчень, паспортів громадянина України та приватизація житла. Всього ж послуг близько 120. А найближчим часом буде ще більше. З нового року у Центрах планують реєструвати майно і видавати закордонні паспорти.

Ірина Синицька начальник управління підприємництва та дозвільних процедур

-Если паспорт гражданина Украины еще по районам, там есть материалы по районам, то именно по загранпаспорту вы можете прийти в любое отделение. Сейчас в декабре месяце планируется открытие регионального Центра, в котором будет принимать участие миграционная служба, регистрационная служба, земагенство. И будут так же выдаваться загранпаспорта и все остальные услуги, которые будут предоставляться в течение 1 дня.

За оформлення закордонного паспорту доведеться платити. Як це і передбачено за законом. Всі інші послуги у Центрах, як і раніше – безкоштовні. Безоплатні і консультації спеціалістів. Їх можна отримати безпосередньо на місцях і навіть у мережі інтернет.