Цьогорічна зима буде найскладнішою. Міжнародні фонди допомагатимуть Харкову підготуватися до холодів

18.08.2022 16:07   -

Цьогорічна зима буде найскладнішою за всю історію Харкова. За словами мера Ігоря Терехова, російські окупанти роблять усе, аби заморозити місто. Влада, комунальники та волонтери готові до всіх можливих складнощів. Але, аби якісно підготуватися до зими, – їм допомагатимуь ще й міжнародні фонди.

Більше чотирьох тисяч частково або повністю зруйнованих житлових будинків, сотні знищених шкіл і дитсадків. Близько п’ятдесяти потрощених медзакладів, соцустанов та адмінбудівель. І це – лише попередні данні щодо результатів російської агресії в Харкові. Ворожі війська регулярно обстрілюють комунікації – перебивають теплопроводи, руйнують котельні та ТЕЦ. Тож одне з головних питань наразі – підготовка до холодів і опалювального сезону. У цьому Харкову допомагатимуть міжнародні партнери. Тож представники зарубіжних фондів разом із мером Ігорем Тереховим зібралися на спільній нараді, аби з‘ясувати, що й в яких обсягах потрібно першочергово, а також – як співпрацюватимуть у подальшому.

МАІС АЛЬ СУРАДІ КЕРІВНИЦЯ SHELTER CLUSTER
Що стосується зими – ми будемо займатися поширенням обогравачів та палива. Що стосується ремонту будинків – ми також будемо працювати з партнерами та вирішувати, як ми зможемо працювати щодо цього. Крім того, щодо покращення умов у центрах колективного проживання – гуртожитків тощо. Ми сподіваємося, що ми отримуємо більше інформації, що ще потрібно, аби можна було розставити пріоритети, згідно ваших потреб.

Ігор Терехов констатує: цьогорічна зима буде найскладнішою за всю історію міста. І якщо в частини харків‘ян можуть бути проблеми з опаленням і утепленням квартир, то ста п‘ятдесяти тисячам людей взагалі немає де жити. Тож необхідно обладнати місця, де вимушені переселенці зможуть оселитися взимку. А також – вирішити проблему з потрощеними вікнами, вибитими дверима та постраждалими будинками, у яких досі мешкають люди, додає мер.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Нам нужно, чтобы харьковчане не замерзли, не умерли от морозов. Последние обстрелы показывают, что агрессоры целенаправленно бомбят инфраструктуру «Харьковских тепловых сетей» – ТЭЦ, котельные, тепломагистрали. И от того, как мы подготовимся к отопительному сезону и как будем действовать во время обстрелов в осенне-зимний период, зависит очень многое.

Планується, що взимку активно допомагатимуть і волонтери. Йдеться про розбір завалів і забеспечення мешканців гуманітарною допомогою. У свою чергу, представники міжнародних фондів із Франції, Чехії та Швейцарії запевнили, що розпочнуть підготовку Харкова до холодів уже найближчим часом.