Центральний парк Харкова: як живе улюбленне місце відпочинку харків’ян (відео)

21.07.2023 16:31   -

Попри війну Центральний парк Харкова залишається, як і у мирні часи, взірцем чистоти та доглянутості. І все це завдяки турботливим рукам працівників парку. Частина парку була пошкоджена через обстріли окупантів, тож зараз продовжується відновлення старих лав, що стоять алеями улюбленого місця відпочинку.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕССЕКРЕТАР ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ
Виявляються лави, які з часом, знаєте, фарба з них позлізала, якісь сколи з’явилися, можливо хтось там свої ініціали нашкарябав — це на жаль ще відбувається. Таку лаву забирає спеціальний навантажувач, відвозить на наше господарське подвір’я де її розбирають повністю. Тобто кожна ланка, кожен брус він окремо знімається, нумерується, бо через те, що наші лави мають такий окремо розроблений профіль, який дозволяє спині відпочивати, дуже важливо аби ті бруси, які були на певному місці — вони на певному місці і залишились, коли ми зберемо цю лаву.

Наступний етап – саме відновлення, у кілька шарів деревину обробляють, а потім фарбують 

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕССЕКРЕТАР ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ
Повністю зачищується цей брус, потім шпаклюється, якісь сколи ось ці подряпини, вони прибираються замазуються. Далі все це шліфується. Потім наноситься перший слой грунтівки. Потім перший слой фарби, потім другий слой фарби, який вже закріплюється після цього воно висушується певним чином, збирається, якщо треба десь підфарбувати, беспосереньо ось ці металеві станіни на яких ці паркові дивани стоять. Потім обережно, за допомогою спеціальних накладок на навантажувачі з деревини аби не подряпати вже наново пофарбовану лаву. Це все піднімається і відвозитьсяна місце того, паркового дивану де воно забиралося.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

На весь цикл роботи, кажуть у парку, потрібен мінімум тиждень. Коли одну лаву забирають на ремонт, іншу ставлять на її місце і так відбувається регулярно. Наразі у парку не працюють атракціони, не тільки тому що постраждали, а у рамках безпеки. У воєнний час, кажуть у парку, власними силами намагаються зберігати всіма улюблений вигляд алей та інших зон, аби харків’яни та гості міста могли насолоджуватись відпочинком

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕССЕКРЕТАР ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ
Звісно ми хотіли б розбити нові квітники, нові якісь майданчики з новими рослинами. Але ми розуміємо, що це ті затрати, які наразі не надто необхідні. Тобто ми утримуємо те, що маємо в тому вигляді який він має бути. Але під час війни ми вирішили не витрачати зайві кошти на те, що краще було б направлено на більш важливі моменти.

ОСТАННІ НОВИНИ