Центральна диспетчерська служба ХТМ відтепер цілодобово працює у бомбосховищі (відео)

11.11.2022 18:31   -

Нещодавно у приміщеннях бомбосховища, яке існувало як додаткове ще за радянських часів, зробили ремонт і провели технічне переоснащення самої служби. Триває поступове впровадження нового програмно-технічного комплексу управління мережами, який в першу чергу дозволить дистанційно керувати основними процесами.

Олексій Лука заступник директора технічного КП «ХТМ»
Война внесла свои коррективы и сейчас нами был внедрен новый программно-технический комплекс , который помогает уже непосредственно управлять и следить за энергетическими котлами на расстоянии получается, что тот персонал, который при старом программно-техническом комплексе должен был постоянно находиться в машинном зале для того чтобы следить за теми параметрами котла, за теми турбинами, за процессом их работы, сейчас при помощи нового комплекса может следить за этим в прямом эфире, установлены видеокамеры непосредственно в зале, все датчики автоматизированы и выведены непосредственно на мониторы, ну и соответственно, что персонал, который должен быть рядом, теперь находится на расстоянии, непосредственно в данном бомбосховище, где у нас находится теперь центральный диспетчерский пункт.

Ще влітку у старому бомбосховищі замінили підлогу, повністю поштукатурили та пофарбували стіни, відновили роботу вентиляції та провели центральне опалення, замінили усі комунікації, провели зв’язок та інтернет, а також відремонтували санвузли та усі додаткові приміщення, необхідні для нормальної життєдіяльності персоналу, який має працювати цілодобово і за будь-яких умов.

Здесь и диспетчерская работает 24/7 и непосредственно персонал ТЕЦ-3 ну мы уже привыкли к этому режиму и уже не знаем, с какого числа он идет 24/7 тепловые сети максимально обеспечивают город теплом.

З огляду на особливості війни, коли об’єкти енергетичної інфраструктури постійно знаходяться у зоні небезпеки, харківські теплоенергетики намагаються максимально убезпечити персонал ТЕЦ та котелень і мінімізувати ризики, пов’язані із цілодобовим графіком роботи.