«Це помста». Рашисти у Харкові зруйнували старовинну будівлю Академії правових наук України (відео)

25.01.2024 18:39   -

25 січня. Одна з центральних вулиць Харкова, що опинилась під ворожим ракетним обстрілом 23 січня. Міські служби зі спецтехнікою продовжують усувати все те, що накоїли рашисти своїми смертоносними ракетами.

Найбільше руйнацій у цій локації зазнала будівля Національна академія правових наук. Сюди прилетіли відразу 2 ракети. Одне пряме влучання у покрівлю старовинної будівлі. Інша ракета вибухнула у дворі.

ВОЛОДИМИР ЖУРАВЕЛЬ ПРЕЗИДЕНТ НАПРН УКРАЇНИ
Ми з вами є черговими свідками чергової зухвалої терористичної акції збоку рф. Саме головне безумовно те, що слава Богу залишились всі люди живі, що це відбулося у 22 годині. Якщо б це відбулося в той час, коли 43 працівника перебували в цій будівлі, а ви бачите, які враження, то скоріш за все ми б уже і не розмовляли з вами. А тому, безумовно, зараз ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб відновити академію. Вважаємо, що це своєрідна помста збоку рашистської федерації нам правникам, які зараз приймають активну участь в правотворенні і підготовці різного роду законопроектів конче необхідних для зміцнення і оборони і національної безпеки, і безумовно входження до європейської спільноти.

Експерти попередньо вже оглянули старовинну будівлю та оцінили ступінь руйнацій. Вердикт позитивний.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОЛЕКСАНДР СОЛОШЕНКО НАЧАЛЬНИК ТЕХВІДДІЛУ НАПРН УКРАЇНИ
Будівля ця була збудована 1840 десь приблизно році. Належала промисловцю – це була його загородна резиденція. Щодо влучань, то сьогодні ми зустрічалися з представниками будівельної компанії Харків житлобуд. Проводили обстеження повністю. Було прийнято рішення , що будівля все ж підлягає реконструкції.

ОЛЕКСАНДР БАНДУРКА ПЕРШИЙ ВІЦЕПРЕЗИДЕНТ НАПРН УКРАЇНИ
Це треба розцінювати як воєнний злочин. Тому, що це сугубо цивільна наукова структура, яка не має відношення до військових програм, військових дій. Ми працюємо в сфері законодавства, в сфері надання правової допомоги людям. І ніяк не пов’язані із воєнними стратегіями. На що рф посилається , що вони б’ють по воєнним об’єктам. Оце рядом тут у всьому кварталі немає жодного військового об’єкту, крім тих людей, які є патріотами України і хочуть зробити все, що від них залежить для захисту України. І не глядячи на оці руїни життя продовжується, Україна живе. Ми будемо тут відновлювати. Чого і знаходимось на місці руйнування. Безумовно серце болить, душа. Харків – столиця України юридична. Вона є, була і буде такою.

Тим часом міські служби другий день, консолідувавши всі ресурси , працюють над тим, щоб якнайшвидше усунути наслідки обстрілу центральної частини Харкова. Руйнувань дуже багато. Понівечений цілий квартал.

ОЛЕКСАНДР НОВАК ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
В результаті обстрілу було пошкоджено близько 60 житлових будинків, саме на цій локації. Загалом більше тисячі вікон пошкоджено в житлових і в нежитлових будівлях. Але за дорученням мера роботи організовані і вони йдуть дуже швидко. На сьогодні уже зроблено більше 80% робіт по закриттю вікон, по вивозу сміття, що залишилося і сьогодні роботи мають бути завершені у повному обсязі для того, щоб закрити контури будівель і забезпечити все що необхідно для збереження тепла, освітлення і таке інше. Всі будинки в подальшому будуть відновлюватися і будуть виконуватись роботи з їх ремонту. Всі, хто постраждав в результаті цього обстрілу вони забезпечені з першої хвилини необхідними речами і харчуванням і, головне, хто потребував, – вони забезпечені тимчасовим житлом. Тому в місті ситуація контрольована і відпрацьовано стосовно реагування на такі наслідки обстрілів. Це було і це контролюється мером міста і всі працюють для того, щоб наші харків’яни чули і увагу від міської влади і головне, отримували необхідну їм допомогу.

ОСТАННІ НОВИНИ