«Це – моральне задоволення». Харківські волонтери висадили десяток дерев у парку «Зелений гай»

08.05.2023 20:07   -

Ці молоденькі туї та ялівці приїхали до Харкова з мереф’янського розсадника. Загалом місто отримало 15 дерев декоративного типу, що відтепер прикрашатимуть парк «Зелений гай».

ВАЛЕНТИНА САВАКОВА МАЙСТЕР ПАРКУ «ЗЕЛЕНИЙ ГАЙ»
Це – тільки для краси. Звичайно, всі дерева для краси, але це – щоб цю частину парку, це коло засадити так, аби воно радувало очі наших відвідувачів.

Самостійно висадити всі дерева було б важко, зазначає Валентина Савакова. Тож на допомогу прийшли харківські волонтери.

ЄВГЕНІЙ СБІТНЄВ ВОЛОНТЕР ГО «ХАРКІВСЬКА АРМІЯ ВІДБУДОВИ»
Поступило предложение от Дианы Анатольевны – директора парка «Зеленый гай» – высадить эти деревья. Я разбросал по всем чатам сообщения и вот «добробатовцы», волонтеры «Відбудуємо Харків», «ротарианцы» собрались и тремя организациями помогаем. Это – отдых, это – моральное наше удовлетворение.

Допомагають не лише з посадкою – на себе також взяли перевозку й розвантаження дерев.

ОКСАНА СЕМЕНОВА ВОЛОНТЕР ГО «ВІДБУДУЄМ ХАРКІВ»
Нам дуже приємно, коли ми проїжджаємо містом і бачимо, що це наша робота. Це – наш дім, який ми відремонтували чи прибрали, чи забили вікна. Тепер ми будемо приходити в «Зелений гай», відпочивати, як війна закінчиться і радіти, що це – ми зробили. Ми ж дуже любимо своє місто.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Дерева висаджують у межах підготовки парку до літнього періоду. Вона триває вже кілька місяців, тож повністю все завершити працівники планують уже до кінця травня. Наразі вони прибирають територію, приводять до ладу газони і клумби.

ВАЛЕНТИНА САВАКОВА МАЙСТЕР ПАРКУ «ЗЕЛЕНИЙ ГАЙ»
Ми висадили на головній клумбі рози, далі будуть висаджуватися квіти такі, як петунія, пеларгонія, он у тих додаткових квітниках будуть висаджуватися квіти, які вже в нас вирощені в нашому тепличному хазяйстві.

І хоча в парку налічують тисячі дерев, зайвими, запевняє Валентина Савакова, вони ніколи не бувають. Тож цього тижня мають отримати ще півсотні саджанців.

ОСТАННІ НОВИНИ